Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, yeni hükümetten küçük esnafın beklentilerini anlattı. Zonguldak’tan meclise giden milletvekillerine başarılar dileyen Küçükali, milletvekillerine, Zonguldak adına birlik beraberlik çağrısında bulundu. 
Hükümetten tek isteklerinin Marketler Yasası’nın çıkartılması olduğunu belirten Küçükali,  bu yasa yürürlüğe girerse, küçük esnafın rahatlayacağını vurguladı. Milletvekillerinin bütünlük içerisinde hareket ederlerse, esnafın da o kadar güçlü olacağını belirten Küçükali, “Seçim arifesinden çıktık. Bu dönem duyduğumuza göre Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ikiye bölünecekmiş. Bunun neticesinde hangi bakanlığa bağlı olduğumuz belli olduktan sonra esnaf kesiminin tabi bu güne kadar her seferinde dile getirdiğimiz sorunlarımızı, daha güçlü bir şekilde ele alınıp, küçük esnafın dert ve sıkıntılarının biran önce çözüleceğine inanıyorum.  Çünkü artık vatandaş oyunu kullanırken demiştir ki, ‘Bu hükümet güçlü bir şekilde devam ederse, sorunlarımızda o şekilde çözülecektir.’ Biz de vatandaşın söylemine katılıyoruz. Ve yeni meclis ve hükümette esnaf sorunlarının güçlü bir şekilde hal olacağına inanıyoruz.  Bunların başında gelen de Marketler Yasası. Bizim bu güne kadar bazı önerilerimiz vardı. Her önüne gelen istediği semtte iş yeri açmamasını talep ediyoruz. Mahallelerdeki nüfus oranına göre o mahallenin kapasitesi kaç tane bakkal ve berber kaldırır bunun araştırılıp izin verilmesini istiyoruz. Bu nedenle böyle bir çalışmamız var. Bu çalışmalar inşallah hayata geçer ve esnaf rahatlar. Yeni hükümete çalışmalarından dolayı başarılar diliyorum. Burada en önemli olan konu, Zonguldak milletvekillerine çok iş düşüyor. Önce milletvekilleri birlik beraberlik içerisinde olmalı.
Bütünlük içinde Zonguldak’a hizmet etmeliler. Milletvekilleri ne kadar bütünlük içinde olursa, Zonguldak esnafı da o kadar güçlü olur. Bizim temennimiz budur. Hepsine başarılar diliyoruz” dedi.