Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda çalışan üyelerini kapsayan 24'üncü Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri öncesi çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Başkan Odabaş, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
Türk Metal Sendikası olarak Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ile yapacağımız 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri öncesi çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Bu kapsamda, Erdemir'de yetkili sendika olduğumuzun bildirilmesi maksadıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na 28 Ağustos 2012'de yaptığımız başvuruya karşılık, bakanlıktan yetki tespiti belgemiz geldi. Bakanlığın yaptığı inceleme sonucunda, sendikamıza gönderilen tespit yazısında, 6 bin 491 işçi bulunan Erdemir'de, 5 bin 120 üyemiz olduğu ve yasa gereği Erdemir'de gerekli çoğunluğa sahip olduğumuzun tespit edildiği tarafımıza bildirilmiştir. Yazıdan da anlaşılacağı gibi Türk Metal Sendikası'nın Erdemir'de 5 bin 120 üyesiyle gerekli çoğunluğa sahip sendika olduğu bir kez daha tespit edilmiştir. Yasal olarak 6 günlük itiraz sürecinin bitiminde, sendikamıza aynı bakanlıktan 'yetki belgesi' ulaşacaktır. Bu belgenin gelmesiyle birlikte 15 gün içerisinde işveren ile görüşülerek, ilk toplu iş sözleşme görüşmesi toplantısı günü tespit edilecektir. Ardından da 60 günlük yasal sözleşme görüşmeleri süreci başlayacaktır. Öncelikle, gelinen noktanın üyelerimize, sendikamıza ve Erdemir'e hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzdeki süreçte, her zaman dile getirdiğimiz gibi üyelerimizin hak ve menfaatlerini en üst seviyede tutup, güzel bir sözleşmeye daha imza atmak istiyoruz. Bu düşünceyle çıktığımız yolda üyelerimizden aldığımız/alacağımız görüş ve önerilerle birlikte yol haritamızı belirledik. 'Üret, Kazan, Kazandır' sloganımızı unutmadan başlayacağımız toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin masa başında bitirilmesi elbette en büyük isteğimizdir. Bunun için de çaba göstereceğiz. Ancak, yukarıda da belirttiğimiz gibi çalışanlarımızın hak ve menfaatlerinin olmadığı yerde, yasalardan doğan her türlü hakkımızı da kullanacağımızın bir kez daha bilinmesini istiyoruz.