Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Engelliler için süren mavi kapak projesine destek verdiklerini belirterek kampanya başlattı.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, makamında yaptığı basın toplantısında Bir Kapak Bir Adım kampanyası başlattıklarını bildirdi. Engelli vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla başlattıkları kampanyaya, halkın da destek olmasını isteyen Akdemir, şöyle konuştu:
Hiç kimse engelli olmak istemez ama gelişen koşullar içerisinde mutlaka herkes olmaya adaydır. Çünkü trafik var, Zonguldak merdivenli bir şehir. Ben o kazayı yaşadım. Ani düşüşler her türlü aksaklığa ve sıkıntıya sebep verebiliyor. Her insan yaşamında bu tür olaylarla karışlaşabilir. O yüzden engellilerimiz için ne yapılıyorsa onların yaşamlarını kolaylaştırmaya özen gösteriyoruz. Zonguldak, coğrafyasıyla çok sıkıntılı bir şehirdir. Bir Kapak Bir Adım kampanyası gerçekten çok güzel olacak. Suyumuzu içiyoruz, pet şişelerimizin kapağını atıyoruz. Ama ilgili şirketler buna özen göstermişler. Bunun birikimini sağlayarak her engelli arkadaşımıza tekerlekli sandalye kazandırmak istiyoruz. Bu komisyonlarımızı genişleteceğiz. Okullarımıza yayacağız. Okullarımız bu konuya çok daha duyarlı olabiliyorlar. Okullara da yaydığımız da birçok engelli vatandaşımızın bu tekerlekli sandalyelerle gezmelerini sağlayacağız. Hazırladığımız afişleri billboardlara asacağız. Engelli vatandaşlarımıza yardımcı olma adına bu kampanyayı başlattık. Halkımız inşallah bu kampanyaya destek göstererek duyarlı olur.