Alaplı'da üç aydan beri Belediye Meclis Toplantısının gündemsiz yapılması tepkilere neden oldu.
Alaplı'da Belediye Meclis toplantılarının gündemsiz yapılması vatandaşların ve Belediye Meclis Üyelerinin de tepkisini çekerken AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yaman Belediye Meclis toplantıların son üç aydır gündemsiz toplanmasının düşündürücü olduğunu kaydetti.
İlçede İnşaatların gün geçtikçe arttığını ve imar ile ilgili Belediye Meclis toplantılarında hiçbir gündem maddesinin olmamasının dikkat çektiğini belirten AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yaman, tepkisini şu şekilde dile getirdi:
"Belediye Meclis toplantıları 1 ayı tatil olmak üzere toplam üç aydır gündemsiz toplanıyor. İlçemizde son zamanlarda artan inşaatlarla ilgili İmar konusunda Meclis toplantısında gündem maddelerinin olmayışı vatandaşlarımızın da dikkatini çekiyor. Vatandaşlarımız bu konuda bizlere neden bu konular mecliste konuşulmuyor diye telkinde bulunuyorlar. Son ekim ayı toplantısında da tek bir gündem maddesi var oda Belediye çalışanlarına indirimli su tarifesi uygulanmasının 4736 Sayılı Yasa'ya aykırı olduğu ve uygulamanın kaldırılması ile ilgili bir madde vardı.  Bu maddede uygulamanın kaldırılmasına kararı verildi.  Belediye Meclis toplantılarında ilçenin sorunları ile ilgili vatandaşlarımızın belediyeden talepleri olmamış gibi, ilçede sorun yokmuş gibi bir hava var. Vatandaşlarımız bizden ilçenin sorunlarının giderilmesi ve çözümü noktasında neler yapılması gerektiği ve neler yapıldığı yönünde gerçek gündem maddeleri ile dolu dolu bir Meclis toplantılarının yapılmasını bekliyor."