Kdz. Ereğli Eğitim İş Temsilcisi Cengiz Başaran, 4+4+4 yasası onaylanmadan medrese eğitiminin başladığını belirtti.
Manisa'da 7. Sınıf öğrencilerinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine dini kıyafetlerle giren İmamı eleştiren Başaran, Bu kamusal rezillikte davete icabet eden, kendi inanç sistemini çocuklara anlatmaya çalışan imamın hiç suçu yok kuşkusuz. Ancak Milli Eğitim Bakanı ya da Manisa Valisi çıkıp bizleri aydınlatsın: İmamın, zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde ne işi var? Siz hangi hakla, hangi yetkiyle yurttaşın devlete emanet ettiği, henüz hayatı anlama çağındaki çocukları çağdışı eğitimin kobayı haline getiriyorsunuz? dedi.
Başaran açıklamasında şunları kaydetti:
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bulunan Gazi İlköğretim Okulu 7.sınıf öğrencilerinin girmek zorunda oldukları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine dini kıyafetiyle, sarığıyla, çember sakalıyla bir Caferi İmamın girdiğini basından öğrenmiş bulunuyoruz.

Bu kamusal rezillikte davete icabet eden, kendi inanç sistemini çocuklara anlatmaya çalışan imamın hiç suçu yok kuşkusuz. Ancak Milli Eğitim Bakanı ya da Manisa Valisi çıkıp bizleri aydınlatsın: İmamın, zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde ne işi var? Siz hangi hakla, hangi yetkiyle yurttaşın devlete emanet ettiği, henüz hayatı anlama çağındaki çocukları çağdışı eğitimin kobayı haline getiriyorsunuz?

Hiç kuşkusuz bu gelişme AKP'nin yeni bir göz boyama girişimidir.  4+4+4 ucubesiyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okulları İmam Hatip Liselerine dönüştürme hazırlığını yapan AKP ve yandaşları, laik Cumhuriyete öldürücü darbeleri birbiri ardına indirirlerken amaçlarına daha hızlı ulaşabilmek için sözde dinler arası diyalog tiyatrosuyla toplumun gözünü boyama gayreti içindedirler. Sivas kıyımını yapan canileri koruma altına alan AKP'nin yetiştireceği, kindar nesiller, karşıtlarını yok etme meşruiyetini elde ettikleri anda ilk olarak Turgutlu'da objektiflerin önünde çocuklara dinler arası diyalog tan bahseden Caferi İmam'ı bertaraf edeceklerdir.

AKP'nin, yurttaşın kişisel yaşamında özgürce yaşama hakkına sahip olduğu dini inançları eğitim yoluyla siyasete alet etme girişimini kınıyoruz. AKP'nin bugün ortaya koyduğu bu sorumsuzluk, sonu felaketle bitecek  toplumsal bir kaosa yol açabilecek niteliktedir.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve evrensel hukuk normları, eğitim gibi kamusal konularda dini inançların ya da  değerlerin istismar edilmesine izin vermez. 

Eğitim-İş olarak bizler  bu istismarın amacına ulaşmasına asla göz yummayacağız.

Atatürk'ün çağdaş Türkiye hayalinin suya düştüğünü sananlar yanıldıklarını çok da uzun olmayan bir zaman dilimi içerisinde yaşayıp göreceklerdir.

Her şey henüz yeni başlıyor.
Bu ülkenin aydınlık yüzlü nesilleri henüz son sözlerini söylemediler.