Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç, ilçeye üniversite kurulması için başlatılan çalışmaların olumsuz sonuçlanmasının ardından fakültelerin peşine düşüldüğünü söyledi. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin isminin değiştirilmemesi için Zonguldak'taki sivil toplum örgütlerinin sesini duyuramadığını
söyleyen Genç, sorunların çözümü için birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç, CHP Kdz.Ereğli İlçe Yönetiminin Kdz.Ereğli TSO'ya yaptığı ziyarette yaptığı değerlendirmesinde bölgenin sorunlarının çözümü için birlik ve beraberliğin mutlaka sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

ZONGULDAK SESİNİ DUYURAMADI
Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilçeye bir Bülent Ecevit Üniversitesi kurulması için girişim başlattıklarını ancak bunun gerçekleşmediğini belirten Genç, Bir şansımızı deneyelim niçin olmasın noktasından yola çıktık. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ismi Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değişti. Bunun ile ilgili Zonguldak sivil toplum örgütleri üniversite diye ayağa kalkmadı, yok olmasın dedi ama kendi kendine yok dedi sesini duyuramadı. Sesini duyurmuş olsalardı büyük ihtimal ile ismi belki değişmeden bölgeye bir üniversite daha kazandırılabilirdi. Biz düştük fakültelerin peşine. Halledebilir miyiz, çözebilir miyiz? diyoruz. Eğitim ile ilgili bir şeyler yapılsın diyoruz. Erdemir burada, gitmemiş ama Erdemir'in bu şehre verecekleri belli, büyük firmalar ne veriyorsa Erdemir'de onu verecektir dedi.

MEMLEKETİN ÇIKARLARI İÇİN HİZMET YAPALIM
Kdz.Ereğli'de herkesin samimi olması gerektiğini vurgulayan Genç konuşmasını şu sözlerle tamamladı: Ereğli'nin herkesin katkıları ile bir yerlere gelmesi lazım ama herkesin samimi olması gerekir. Herşeyi konuşuyoruz, bu memlekette bir de her şeyi güzel konuşuluyor, kahvede sokakta konuşuluyor ama bakıyoruz icraat yok. Bu memlekette çok az konuşup çok üretmek gerekiyor. Ben değil biz sloganı ile yola çıkalım bu bir bayrak yarışıdır samimi olalım dedik. Bu memleket hepimizin hepimiz aynı şeyleri düşünemeyiz, siyasette farklılıklar olabilir. Memleketin çıkarları ile ilgili hizmetler yapılmalı sözleri ile konuştu.