Memur-Sen'e bağlı Enerji Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Musa Şekerci, memurların emekli olmak istemediğini, bunun nedeninin ise, maaş uçurumunu azaltmak için verilen denge tazminatı olduğunu belirtti.
Başkanı Şekerci, yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi:

6 KİŞİ GELİYOR, 1 KİŞİ GİDİYOR
Memurlar, emekli olmak istemiyor. Bunun nedeni ise, maaş uçurumunu azaltmak amacıyla verilen denge tazminatının memurun emeklilik hevesini kırmasıdır. Düz memur, 700 liralık tazminatı kaybetmemek için emekliye ayrılmak istemiyor.
Yüksek dereceli memurlarda maaş kaybı daha da artıyor. Memurlar arasındaki maaş uçurumunu azaltmak amacıyla 2006'da başlatılan 'denge tazminatı' memuru emeklilikten uzaklaştırmıştır. 2008'den önce her yıl ortalama 60 bin memur emekli olurken, bu sayı son dönemde 20-30 binlere kadar geriledi.  Memur denge tazminatını kaybetmemek için emekli olmak yerine çalışmayı tercih etmektedir.
Sosyal Güvenlik Kurumu yayınladığı veriler, 2009 yılı Eylül ayından bu yana kamudaki memur sayısı 351 bin artarken, emekli memur sayısındaki artış 62 kişi olarak belirlenmiştir. Bu veriler, son 4 yıllık dönemde her yıl 6 kişinin memur olduğunu, buna karşılık memuriyetten sadece 1 kişinin ayrıldığını gösteriyor. Memurun emekli olma konusundaki isteksizliği, yeni memur atamalarını da sınırlamaktadır. Çünkü bütçe kanunlarına göre, kamuya memur alımında emekli olan ya da vefat eden memur sayısı dikkate alınmaktadır.
TAZMİNAT 1300
LİRASINI OLUŞTURUYOR
Memuru emeklilikten soğutan ise, denge tazminatı olmuştur. 2006 yılında 40 artı 40 lira ile başlayan denge tazminatı, halen en düşük memur maaşının 680 ila 700 lirasını oluşturmaktadır.
Memur emekliye ayrıldığı anda denge tazminatı otomatik olarak kesiliyor. Üstelik denge tazminatı sigorta prim hesabına dahil edilmediği için çıplak maaştan hesaplanan memurun emekli aylığı ve emekli tazminatı düşük oluyor.
Bu da emekli maaşının düşük çıkmasına yol açıyor. Memur, denge tazminatını kaybetmemek ve düşük emekli maaşına düşmemek için 65 yaşına kadar uzatabildiği sürece emekliliğini ötelemektedir. Tazminatlar ikramiyeye yansımıyor.
Bu nedenle memurlar emekli olmayıp artık masa başında yaşlanmaya başladı. Memurların 65 yaşına kadar çalışma imkanı varsa çalışmaya devam ediyor.
Bu kapsamda, memur emeklilerinin emekli maaşları emekli olurken aldıkları maaşlarının en az yüzde 90'ı olmalıdır."