Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Beşiktaş Belediyesi ve Belgesel Sinemacılar Birliği'nin birlikte düzenlediği "Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit Günleri" etkinliğinin 4. sezonu, yönetmenliğini gazeteci Soner Yalçın'ın yaptığı Menekşe'den Önce belgeseliyle başlıyor.

Sinemalarda ve televizyonlarda gösterim imkânı bulamayan belgesel sinema örneklerini belgesel severlerle buluşturmak amacıyla düzenlenen Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit etkinliği bu yıl 4 yaşında.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Beşiktaş Belediyesi ve Belgesel Sinemacılar Birliği'nin ortaklaşa hazırladığı etkinlikte geçtiğimiz 3 yılda yüzü aşkın yerli ve yabancı belgesel gösterildi.
Etkinliğin bir başka özelliği ise belgeselin ardından yapılan söyleşi bölümü. Bu bölümde belgeselin işlediği konu, belgeselin yönetmeni ve uzman bir gazeteciyle birlikte masaya yatırılıyor ve izleyicilerin soruları cevaplandırılıyor.   

SEZONUN İLK BELGESELİ 
 Dördüncü sezon 10 Ekim Çarşamba günü Soner Yalçın'ın yönettiği Menekşe'den Önce belgeseliyle başlayacak. Belgesel, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta gerçekleştirilen Pir Sultan Abdal şenlikleri sırasında çıkan olaylarda katledilen 35 kişiden iki kardeşe;  12 yaşındaki Koray ve 15 yaşındaki Menekşe'ye odaklanıyor. 
 Etkinlikler geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu'nda her çarşamba 19.00'da gerçekleştirilecek ve Haziran 2013 tarihine kadar devam edecek. Belgeselden sonra düzenlenen söyleşi bölümünün konukları Zeynep Altıok Akatlı, Halide Didem