Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı Maden Makineleri Fabrikası diğer adıyla Merkez Atölyesi, çalışan sayısının hizmet veremeyecek duruma gelmesine rağmen, mevcut personelin canla başla özverili çalışmaları sayesinde TTK'nın can damarı olmaya devam ediyor.

Yaklaşık bir ay önce TTK Üzülmez Müessesine ait 1 ve 2 nolu kuyu vincini çalıştıran 2 jeneratörün peş peşe arızalanması ile hizmet üretilemez duruma gelinmişti.
Merkez Atölyesi çalışanlarınca canla başla yapılan çalışmalar sonucu kısa sürede tamir edilen 2 jeneratör tekrar hizmete sokularak kurum milyonlarca dolar zarardan kurtarıldı.
Merkez Atölyesi İşletme Müdürü Aydın Balekoğlu yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi.
Üzülmez Müessesesi çalışanlarının ürettiği kömürü, yeryüzüne çıkaran 2 no'lu skip kuyusunun jeneratöründen biri arızalanmıştı. Jeneratör, 21 Şubat Perşembe günü fabrikamıza getirildi. 13 günde tamir edip bölgeye gönderdik. Üzülmez Müessesesinden gelen ikinci bir haberle sarsıldık. Müessese, kömür naklinde yaşadığı sıkıntıları aşabilmek için 1no'lu kuyuya yüklenmiş ve onun jeneratörü de arızalanmıştı. Bu jeneratörü de arkadaşlarımız özverili çalışmaları ile 4 günde tamir ettiler. Test ettiniz, Özverili çalışmalarından dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Zonguldak kamuoyunun da yakından bildiği gibi, eski ustalarımız emekli oldu. Sırası gelen gidiyor. Birçok meslekte eleman sıkıntısı çekiyoruz. Bu Jeneratör 2002 yılında da tamire gelmiş. O dönemde çalışan ustalarımız neler yapıldığını tek tek kaleme almış. O notlardan çok yararlandık. Bizlere bu bilgileri aktardığı için eski ustalarımızı, emekli mühendis abilerimizi saygıyla anıyorum. Bu işe başlarken acaba yapabilir miyiz ? diye konuşuyorduk. biz bunun altından kalkarız diyerek elini taşın altına koyan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Eski günlerde olduğu gibi; Fabrikamızın, burada istenirse her şey yapılır - yapabiliriz duygusuna ihtiyacı vardı. Onu geri getirdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum.
Üzülmez Müessesinin arızalanan 2 kuyu jeneratörünü öz verili çalışmaları ile kısa sürede hizmete sokan Atölye çalışanlarına İşletme Müdürlüğü tarafından moral kahvaltısı verildi.
Merkez Atölyesi yemekhanesinde verilen kahvaltıya; Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, TTK Genel Müdür Yardımcıları İsmail Güner, Mahmut Özçelik, GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Merkez Atelyesi İşletme Müdürü Aydın Balekoğlu, uzun yıllar Merkez Atelyesi İşletme Müdürü olarak hizmet eden ve geçtiğimiz aylarda emekli olan Tanju Ünver, GMİS Merkez Şube Yöneticileri ve Atelye çalışanları katıldı.