Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrencilere eğitim verildi. Programa, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, EML Müdürü Burhan Koyu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Eğitim öncesi bir konuşma yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, Meslek seçme aşamasında olan öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin bilgi düzeylerini artırmak ve farkındalıklarını sağlamak için Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan Meslek Seçimine Destek Dergisi'nin tanıtımına esas olmak üzere İş ve Meslek Danışmanımızca hazırlanan seminer vereceğiz.
Dergimiz, kişilerin kendini tanımasına, meslek ve çalışma hayatı ile ilgili bilgi eksikliklerinin giderilmesine, doğru mesleğe yönelmesine yardımcı olacak danışmanlık süreçlerinde kullanmak üzere hazırlanmıştır. Buradaki hedef kitlemiz öğrencilerdir. İş Kurumu olarak meslek seçme aşamasında olan ve geleceğin teminatı gençlerimizi doğru iş ve meslek seçimine yönlendirmeliyiz. Yanlış meslek seçimi sonucu, kişiler iş bulmada güçlük çeker, hayal kırıklığı yaşar, akabinde motivasyonu düşer, işindeki mutsuzluk özel hayatına yansır. Bu bağlamda Kurumumuz İ.M.D marifetiyle İş Arama Becerileri ve Mülakat Teknikleri konusunda lise ve dengi okullarda son sınıf öğrencilere yönelik seminerlerimiz devam etmektedir dedi.
Demirsu'nun konuşmasının ardından Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nde görevli İş ve Meslek Danışmanı İlksen İrem Yıldırım, İş Arama Becerileri konusunda katılanlara slayt eşliğinde çeşitli konularda bilgi verdi.