Türk Büro-Sen Zonguldak Şubesi başkanı Kadir Bacıoğlu, Maliye Bakanlığı deftarlık çalışanlarının gelir ve gider olarak ikiye ayrılması ile özlük ve mali haklarında adaletsizlik oluştuğunu ve bu adaletsizliğin daha da arttığını söyleyerek Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i uyardı.
Türk Büro-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Kadir Bacıoğlu, yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı'nı ilk kez uyardıklarını söylerken, sorunun çözülmemesi halinde ise maliye çalışanlarının meydanlara çıkacağını ve işlerin sekteye uğrayabileceğini ifade etti. Bacıoğlu, "Hepinizin bildiği gibi Maliye Bakanlığı; IMF, Dünya Bankası, AB'den gelen talepler doğrultusunda siyasi irade tarafından 'Gelir ve Gider' diye ikiye ayrılmıştır. Ülkemizdeki güvenilir kurumların başında gelen, siyasetin fazla etkileyemediği Maliye Bakanlığı, maalesef son 5-6 yıl içinde güvenilirliğini kaybetmiş, siyasetin elinde oyuncak haline gelmiştir. Bir tarafta Gelir İdaresi çalışanları, diğer taraftan Gider diye adlandırılan Maliye Bakanlığı, Defterdarlık çalışanları.
Her ikisi de aynı bakanlığa bağlı olmasına, bölünme öncesi her yönüyle mali ve özlük hakları anlamında bir ve beraber olmasına rağmen bugün iki ayrı kurum, iki ayrı kurum çalışanı, iki ayrı özlük ve mali haklara sahip duruma düşmüşlerdir. Tüm bunlar yetmemiş gibi, çalışanlar arasında aynı işi yapmalarına rağmen ücret adaletsizliği her geçen gün artmaktadır. Mum dibine ışık vermemektedir. Bütün kurumlara VHKİ kadroları sınavsız verilirken, Maliye çalışanları sınava tabi tutulmaktadırlar. Uzmanlık sınavlarında kısıtlı sayıda da olsa başarılı olanların uzmanlık atamaları yapılmış, mali hakları az da olsa düzeltilmiştir.  Ancak , aynı işi yapan, aynı birimde, aynı Bakanlık ve Başkanlıkta çalışanlar arasında eşit işe eşit ücret uygulaması bir türlü gerçekleştirilememiştir. Uzun yıllar bu teşkilata hizmet veren, sahasında uzmanlaşmış olan arkadaşlarımızın talepleri hep göz ardı edilmiştir. Ek ödemeleri, birkaç yıldan beri aynı oranda kalmış, herhangi bir artış sağlanmamıştır. Yine emekliliği dolmuş olmasına rağmen binlerce çalışan hizmet üretmeye devam etmektedir. Emekli olmaları halinde, aylık maaşları yarıya inecek bu arkadaşlarımız, bir an önce ilave ödemelerin emekli keseneğine tabi tutulmasını beklemektedirler. Yıllarca çalışıp üreten ve bir nevi uzmanlaşan lise ve ön lisans mezunlarının en azından uzman yardımcılığına atama talepleri bir an önce yerine getirilmelidir" dedi. 
Türk Büro-Sen olarak meydanlara inmekten çekinmeyeceklerini ifade eden Bacıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: "Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'i buradan uyarıyoruz. On binlerce çalışan şimdilik faks eylemi yaparak, konuya bir an önce eğilmenizi bekliyor. Bu ilk uyarımızdır. Yarın meydanlara inen, iş üretmeyen Maliye çalışanlarını görürseniz şaşırmayın. VHKİ Kadrolarının sınavsız verilmesi, uzmanlık sınavlarındaki sınırlamanın kaldırılması, şartları tutan arkadaşlarımızın uzman yardımcılıklarına atanması, şoför ve hizmetli kadrosunda görev yapan personel ile yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan özürlü personele yönelik görevde yükselme sınavlarının acilen açılması, ek ödeme oranlarının yeniden ele alınarak ücret adaletsizliğinin giderilmesini ısrarla talep ediyoruz. Aksi halde çalışanlar olarak bize gösterilen meydanları yığınlarla dolduracak olduğumuzu unutmayın."