Zonguldak'ta hayatını kaybeden yaşlı bir kadın, yabancı olduğu gerekçesiyle babası ve çocuklarının kabrinin bulunduğu mahalledeki mezarlığa defnedilemedi.  
Üç çocuk annesi Mehdiye Görmüş, böbrek, tansiyon ve şeker hastalıkları nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde önceki gün vefat etti. Mehdiye Görmüş'ün yakınlarına sağlığında, "19 yıl önce 29 yaşında bıçakla öldürülen oğlu Bülent ile annesi ve babasının da aralarında yer aldığı 11 yakınının mezarı bulunan daha önce oturdukları Çatalağzı beldesindeki Doğancılar Mahallesi mezarlığına defnedilmek istediğini" söylediği belirtildi. Bazı yakınları, Mehdiye Görmüş'ün vasiyetini yerine getirmek istedi. Dün mezar yeri kazmak içi Çatalağzı beldesine giden Görmüş'ün yakınlarına, Doğancılar Mahallesi Muhtarı Ferit Ergen ve 100 kadar mahalle sakini izin vermedi. İddiaya göre, mahalle sakinleri, mezarlıkta yer olmadığı ve yaşlı kadının kendi mahallelerinde oturmadığı gerekçesiyle Mehdiye Görmüş'ün mezarlığa defnedilmesine izin vermedi. Bunun üzerine Mehdiye Görmüş'ün cenazesi, eski Zonguldak Milletvekili Harun Akın, Zonguldak Belediye
Başkanvekili Kemal Cangöz, Kozlu Belediye Meclisi Üyesi Ömer Çamur ve çok sayıda sevenin katıldığı cenaze namazından sonra İncivez Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.  
VİCDANEN RAHATSIZIM
Görmüş'ün damadı emekli maden mühendisi 57 yaşındaki Hasan Yıldırım, kayınvalidesi ve ailesinin uzun yıllar Çatalağzı beldesinde oturduğunu, 11 yakınının cenazesinin buradaki mezarlıkta olduğunu belirterek, "Kayınvalidem, özellikle oğlunun mezarının yanında toprağa verilmek istemişti. Sağlığında bize vasiyeti buydu. Bu onun en doğal hakkıydı. Ama mahalleli bu hakkı ihlal etti. Mezar yeri kazmak istedik. Bize karşı çıktılar. 'Siz yabancısınız, dışarıdan geliyorsunuz' dediler. Orada 100- 150 kişi toplanmış, mezarlığa sokmadılar. Böyle birşey beklemezdim. Bizim orada yerimiz var. Vicdanen çok rahatsızım" dedi. Doğancılar Mahallesi Muhtarı Ferit Ergen ise mezarlığın kendi mahallelerine ait olduğunu belirterek  "Burası belediyenin tahsis ettiği bir yer değil. Ayrıca mezarlıkta boş yer yok. Kurban Bayramı'ndan sonra üç kişi öldü. Mezar yeri olarak açılan yerlerden iskelet çıktı. Biz de mahalle sakinlerinin kararı doğrultusunda bundan böyle mezarlığa Doğancılar Mahallesi'nden olmayan insanları defnettirmeyeceğiz" diye konuştu.