ADD Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Batı Karadeniz Sorumlusu Erol Sarıal, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

KENDİNE OYNUYOR: Türkiye geneline bakıldığında demokratik toplum dediğimiz örgütlerin Zonguldak’ta daha yoğun çalıştığını görüyoruz. Zonguldak’ta herkes kendine oynuyor, kendi etrafında oynadığı bir düşünce, yapılanma var. Topluma daha fazla destek çıkılabilir.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve ADD Batı Karadeniz Sorumlusu Erol Sarıal, gazeteniz Önder’in merkez bürosunu ziyaret ederek Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ile görüştü. Ali Akbulut’un da yeraldığı ziyarette Atatürkçü Düşünce Derneğinin çalışmaları ile ilgili bilgiler aktaran Sarıal, 5 Şubat 2011 Cumartesi günü saat 15.00’de Demirpark Alışveriş Merkezinde CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum’un da katılacağı, “Büyük Planın İç Aktörleri/Küresel Sürtükler” isimli kitabının imza gününü gerçekleştireceğini söyledi.

OLUMSUZ SÜRECİ
OLUMLUYA ÇEVİRME

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bölgeleri geziyoruz, nerede nasıl katkı yapabiliriz, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin etkisini daha nasıl arttırabilirizin heyecanı içerisindeyiz. Panellerimiz, konferanslarımız tüm hızıyla sürüyor. Türkiye’ye baktığınızda kaygı ve endişeli bir süreç yaşanıyor. Bizim tek bir önerimiz var o da halkımızın tek bir yerde toplanması, ince eleştirileri bir kenara bırakıp bir noktada bulaşması, bu olumsuz süreci olumlu sürece çevirmesi gerekir.

HERKES KENDİNE OYNUYOR

Türkiye geneline bakıldığında demokratik toplum dediğimiz örgütlerin Zonguldak’ta daha yoğun çalıştığını görüyoruz. Ne derece işlevlerini yerine getirdikleri o ayrı bir değerlendirme konusu. Son dönemlerde kimsesizlerin, düşkünlerin sayısının giderek arttığından yardım beklediklerinden söz ediyorsunuz, geçtiğimiz günlerde Devrek’e gittim orada iyi bir çalışma olduğunu gördüm. Bir bayan arkadaşımız engelli vatandaşlarımız için çalışmalar yapıyor, Zonguldak’ta bunu yapan örgütler var. Türkiye geneline göre yüksek bir çalışma söz konusu. Zonguldak’ta herkes kendine oynuyor, kendi etrafında oynadığı bir düşünce, yapılanma var. Daha fazla olabilir daha fazla topluma destek çıkılabilir. Gazeteciler Zonguldak’ta toplantı yaptı, niyet çizildi ama devamı bir türlü getirilmiyor, mikrofon sonrası her şey bitiyor.

SEÇKİNLER ZENGİLER
ÖRGÜTÜ OLMASIN…

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin halktan gücünü alması, halka yayılması gerekir. Bu konuda iyi bir çalışma içerisindeyiz, genel merkezde de sıklıkla bunu telafuz ediyoruz. Üye aidatlarını 1-2 TL’de tutuyoruz, bir seçkinler bir zenginler örgütü olmasın diye. Bazı bölgelerde sorunlar çıkabiliyor, çeşitli nedenlerden ötürü farklı beklentilerden ötürü, bunu şubemizin üyelerinin yönetimlerinin aşması gerekir. Atatürkçülük çok çalışmaktır ve özveridir. Talep varda toplumdan bir engelleme var mı? Burada bir engelleme olabileceğini düşünmüyorum”