Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla ve Yönetim Kurulu, 6 Mart'ta kongrenin ardından basınla tanışmak için kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, İl Başkanı Osman Yayla'nın yanı sıra il yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve basın mensupları katıldı.
TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Lokali'nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında konuşan İl Başkanı Yayla, özellikle Anayasa değişikliği ve ÇATES'in özelleştirilme çalışmalarını değerlendirdi.
Yayla, şöyle konuştu:
"İŞ-AŞ-PARA?"
"Bir bahar günündeyiz, senede 4 mevsim var. Ama baharın ayrı bir özelliği vardır. İlkbahar, bir uyanış mevsimidir. Tabiat uyanır, mevsimimizin böyle bir özelliği var. Ben inanıyorum bu mevsim vesile olacak. Bu yüce Türk milleti üzerinden uyuşukluğu atacaktır. Önümüzdeki günler bizlere çok şeyler gösterecektir. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk vatandaşı, bu ulus eski kimliğini bulacaktır. Sorunlarımız çok büyük. Her gün yeni bir gündem değişiyor. Bugünkü gündem dünkü gündemi unutturuyor. Böyle çok kötü bir süreç içerisindeyiz. 2010'un ilk üç ayını bitirdiğimizde ülkenin belki de ilk 10-20 sorunu işsizliktir. Hemen arkasından fakirlik, yoksulluktur. Diğer sorunlar bunların arkasından geliyor. Bu millette aynı düşünceyi paylaşıyor. Önümüzde bir Anayasa değişikliği var. Başbakan diyor ki, 'Ben istemiyorum, millet istiyor.' Milletin ne istediğine iyi kulak vermek gerekir. Millet iş, aş, para istiyor. Asıl milletin istediği bu, bunlara iyi kulak vermek gerekiyor. Devletin temel görev; vatandaşına iş, aş bulmaktır. Devlet iş-aş verecekte anayasal bir engel mi var? Buna hiç değinen var mı? Böyle bir engel varsa kaldıralım bunu."
"KOMİSYON KURDUK"
Zonguldak gündeminin en önemli sorunlarının başında ise ÇATES'in satışı olduğunu belirten Yayla, parti olarak ÇATES'in satışını araştırmak için komisyon kurduklarını belirterek, "Eğer satış olacaksa ya TTK' ya, ya da Zonguldak'ta oluşacak bir oluşuma satışının gerçekleşmesi için mücadele edeceğiz. Ne pahasına olursa olsun ÇATES Zonguldak'tan dışarıya çıkmayacak" dedi.