Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alaplı İlçe Başkanı İsmail Altay, Zonguldak ve Alaplı'nın sorunlarını, bölge milletvekillerinin göremediğini, MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi'nin görmesinin ise düşündürücü olduğunu söyledi.
MHP Alaplı İlçe Başkanı İsmail Altay, Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Münir Kutluata ve İzmir Milletvekili Erdal Sipahi'nin Alaplı'yı da kapsayan ziyaretlerini değerlendirdi. Zonguldak'ta 3'ü iktidar partisinden, 2'si CHP'den olmak üzere 5 milletvekili bulunduğunu ancak 8 yıldır Zonguldak ve Alaplı'nın sorunlarına çare amaçlı hiçbir girişimde bulunulmadığını kaydeden Altay, “Zonguldak ve Alaplı'nın sorunlarını, Zonguldak milletvekilleri görmezken MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi'nin görmesinin düşündürücüdür Milletvekili Sipahi'nin Zonguldak için soru önergelerini vermesi ise Türk milliyetçilerinin Türkiye sevdasının ve Türk milletinin bütününe sahip çıkışlarının bir ifadesidir“ dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Münir Kutluata ve İzmir Milletvekili Erdal Sipahi'nin Alaplı ziyaretlerinin ilçe halkının sorunlarını anlatmaları açısında bir fırsat olduğunu belirten Altay, “Ben bu anlamda her iki vekilimize de teşekkür ediyorum. Milletvekilleri ile birlikte partide yaptığımız görüşmeler teşkilat üyelerimize ve ilçe yöneticilerimize moral olmuştur” diye konuştu.
Milletvekili Erdal Sipahi tarafından TBMM'de verdiği soru önergelerinin bölge açısında önem arz ettiğini kaydeden Altay, ”Zonguldak ilimiz hava kirliliğinin en yoğun olarak yaşandığı yerlerin başında geliyor. Özellikle Zonguldak il merkezi Kozlu, Kilimli, Çatalağzı ile Ereğli ilçe merkezi, kış aylarında, normalin 2-5 katı üstünde kirlilik oranıyla yaşamsal tehdit oluşturuyor. Zonguldaklılar adeta yerin altında kömür tozu, yerin üzerinde ise zehirli hava soluma kaderine mahkum edilmişlerdir. Hava kirliliğine karşı yeterli tedbirler alınmazken, hu konuda cismen çözüm olabilecek doğalgaz konusunda da Zonguldak ili şimdiye kadar öncelik alamamış, hatta kömür bahanesiyle dışlanmıştır. Diğer yandan Zonguldak il merkezindeki Üzülmez Deresi üstü kapatılmadığı için çevre kirliliğine neden olmaktadır. Zonguldak il merkezi ve Ereğli ilce merkezine hava kirliliği konusunda yapılmış olan tespitler nedir? Bu konuda hangi, tedbirler alınacak, bu meyanda doğalgaz konusundaki proje hızlandırılacak mıdır? Üzülmez Deresi'nin oluşturduğu çevre kirlenmesi konusunda bir tespit ve tedbir geliştirilmekte midir? Bölünmüş yol konusunda Zonguldak'ın hemen tüm diğer illerden geri bırakılmasının nedenleri nelerdir? Bu kömür ve demir-çelik üçgeninde Zonguldak, Ereğli, Karabük demiryolu ulaşımı için bir proje mevcut mudur? Zonguldak limanının genişletilmesi, geliştirilmesi ve bir deniz ulaşım merkezi haline getirilmesi için ne düşünülmektedir. Havaalanında uçuş seferleri ne zaman başlayacaktır? Şeklinde verilen soru önergeler bölgemiz açısında önem arz etmektedir” dedi.
Milletin kendilerini unutanlara gereken cevabı sandıkta vereceğini söyleyen Altay, “İşte tersane mağduriyetleri ortadadır, fındık üreticisi bitmiş haldedir. Zonguldak-Ereğli yolu yıllardır bitirilememiştir, bölge işsizlik ve yoksullukla karşı karşıyadır. Kapanan dükkanların, icraya düşen insanımızın derdine derman olacak hiçbir adım atılmamaktadır. Bu kötü gidiş sosyal yapımızı da tehdit etmektedir. İşsizliğin ve yoksulluğun açtığı yaralar gözler önündedir. Bu sorunlara eğilmek yerine taşeron firmaların iş takibi daha önemsenir olmuştur. Bu anlamda Milletvekilimiz Erdal Sipahi'nin verdiği soru önergesini çok önemsiyorum. Darısı bölge milletvekillerimizin başına diyorum. Seçime az zaman kala, giderayak milletimiz tarafından hayırla hatırlanacak hizmetler yapmalarında fayda vardır. Zaten milletten aldığı yetkiyi, yandaşlarını ve akrabalarını gözetmekten başka bir işte kullanmayanlar o makamı tekrar göremeyeceklerdir. Milletimiz kendini unutanları asla unutmayacak sandıkta gereken cevabı verecektir” diye konuştu.