Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Ali Rıza Kılıç, milletvekili emeklilerine yapılan yüzde 100 zamma tepki gösterdi. Başkan Kılıç, yazılı açıklamasında şunları söyledi;
KENDİ EMEKLİLİKLERİNİ DÜŞÜNDÜKLERİ GİBİ MİLLETİN EMEKLİLİĞİNİ DE DÜŞÜNMELERİ GEREKİRDİ
22 Aralık gecesi TBMM'de görüşülmekte olan ilaçta katılım paylarını düzenleyen yasaya son anda bir ekleme yapılarak milletvekillerinin emeklilik maaşları 5 bin 600 TL'den 8 bin TL'ye çıkarılmıştır. Söz konusu düzenleme ile Emekli Sandığı ile bağlantısı olmayan milletvekilleri de yaş ve prim günlerini doldurmak şartıyla iki yıl milletvekilliği yaparak milletvekili emeklisi olabilmeleri sağlanmıştır. Ayrıca Sayın Milletvekillerimiz vekillikten sonra bir işe başlarlarsa da sigorta prim farkını TBMM ödeyecektir. Asgari ücretlilere yapılması düşünülen zamla simidi bile alınamazken milletvekillerimiz bu düzenleme ile kendi önlerine tam anlamıyla ballı kaymaklı kadayıfı koymuşlardır. Sayın Vekillerimiz kendi emekliliklerini düşündükleri gibi milletin emekliliğini de düşünmeleri gerekirdi. Örneğin sağlık çalışanları ise, döner sermayeleri emekliliğe yansıtılmadığı için emekli olduklarında aldıkları ücretin yüzde 50'sini kaybediyorlar. 'Geçinemeyeceğiz' diye ya emekli olamıyorlar ya da ikinci bir iş yapmak zorunda kalıyorlar. Sağlık çalışanları için emeklilik yeni bir çile döneminin adı olmuştur. Endişe ile emekliliklerini beklemektedirler.
VATANDAŞTAN ALINACAK İLAÇ KATILIM PAYI İLE KENDİ EMEKLİLİKLERİNİ FİNANSE ETTİLER
Bu gerçeklik ortada dururken milletvekilleri önce biz diyerek kendi emekli maaşlarını artırmışlardır. Millet yerine önce biz demişlerdir. Yüz binlerce sağlık çalışanının feryadını duymayanlar mesele kendi emekliliklerine gelince jet hızıyla işi bir gün de çözüme kavuşturmuşlardır. Milletvekillerinin emekli maaşlarına zam yapılan bu yasada aile hekimlerince yazılan reçeteler dahil olmak üzere reçetede yer alan üç kutu 3 kaleme ya da 3 kutuya kadar ilaç için 3 lira, sonraki ilave her bir kalem ya da kutu ilaç için 1 lira katılım payı uygulanmasının da kabul edildi. İkisinin aynı yasada yer alması ile Milletvekillerimiz vatandaştan alınacak ilaç katılım payı ile kendi emekliliklerini finanse etmiş oldular. Ayrıca milyonlarca memur kendilerine yapılacak zam ile ilgili olan toplu sözleşmeyi içeren yasa tasarısı ise TBMM'ye bile gelmedi. Milyonlarca memur bu yasayı beklerken vekillerin önce kendi maaşlarını düzenlemeleri hoş olmamıştır.