Saadet Partisi (SP) Devrek Belediye Meclis Üyesi Sefer Köse, partisinin Genel Merkez kongresini değerlendirerek, Prof.Dr.Necmettin Erbakan'ın Genel Başkan seçilmesiyle artık yeni bir dönemin başladığını söyledi.
Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Köse, şunları söyledi;
"ARTIK SİYASETTE YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI"
"Ankara'nın en büyük salonu olan Atatürk Spor Salonu'nun içerisini, bahçesini, yollarını dolduran on binlerce partilimizin katımıyla gerçekleşen muhteşem kongrede, 'Milli Görüş' lideri Prof.Dr.Necmettin Erbakan hocamız yeniden çizmeleri giyerek, 'bismillah' diyerek yola koyulmuştur. Artık siyasette yeni bir dönem başlamıştır. Dün olduğu gibi aşkla şevkle memleketin kalkınması, sorunlarının çözülmesi için var gücümüzle çalışmalara ağırlık verilecektir. Bu başlangıç, hantal muhalefetten aktif muhalefete, yol gösterici ve çözüm üreten siyasete geçilecek yeni bir dönemin habercisidir. Bugün belediyeler borç batağında, işsizlik ayyuka çıkmış, tarımın, hayvancılığın bittiği ülkemizde karamancar 4 lira, domates 6 lira olmuş, et 25 lirayı geçmiş durumda. Emeklimiz perişan, çalışanımız perişan, insanlarımız manevi bunalım içerisinde gelecekten umutlarını kesmiş durumdalar. Üzülerek görüyoruz ki, ekonomi çöktükçe, intiharlar artmış, gayri ahlaki yozlaşmalar çoğalmış olduğunu gazetelerin üçüncü sayfalarında okuyoruz. Dün dediğimiz gibi bölgemizde mandıralar kurulsaydı, hayvancılık bu noktaya gelmeyecektir. Pilot köylerimizde seralar kurulsaydı, tarım bu noktada olmayacaktı. İşsizlik azalacak, göç bu kadar çok olmayacaktı. Köylerimiz bu kadar boşalmayacaktı.
Bunun içindir ki, 'durun ey halkımız bu böyle gitmez' diyen, her zaman üretimden, kalkınmadan yana olan çözüm üreten 'Milli Görüş'ün üçüncü şahlanışı başladı."