Türk Ocakları Zonguldak Şubesi'nde Yeni Anayasa Yazım Çalışmaları konusunda istişare toplantısı düzenlendi. Toplantının ardından sonuç bildirgesi kamuoyuna açıklandı. Türk Ocağı Zonguldak Şube Başkanı Erol Şeref, Türk milleti ve Türklük dışındaki isim ve kavramlarla anayasa yazımı, bölücüleri sevindirmeye ve onları daha da azdırmaya yarayacaktır dedi.
Sonuç bildirgesi şöyle;
TBMM'de ülkemizin ve milletimizin geleceğine yön verecek yeni bir anayasa yazım çalışmaları sürmektedir. Bu yazım çalışmalarında mevcut anayasamızda var olan Türk vatanı, Türk devleti, Türk milleti, Türk vatandaşlığı ve resmi dil Türkçe gibi milli kimliğimizi ifade eden kavram ve kelimelerin anayasadan dışlanmaya, metinlerden çıkarılmaya veya esnetilip sulandırılmaya çalışıldığını basından esefle ve üzüntüyle takip ediyoruz. Bilinmelidir ki, Türk milleti kavramı, tarihin süzgecinden geçerek bugünlere gelmiş ve bin yıldır da bu topraklara damgasını vurmuştur. Kürtçü etnik bölücü olaylar ile siyasal dinci grupların talepleri, demokratik hak ve özgürlükler gibi gösterilerek, 'çözüm' diye milli kimliğimizin ifadeleri olan kelime ve kavramların anayasadan tasfiye edilmesi, içi doldurulamayacak derin bir boşluk doğuracağı aşikârdır. Bunu düşünmek bile istemiyoruz. Zira böyle bir çalışmanın uygulamaya girmesiyle egemenliğin, milletin ve vatan toprağının bölüşülmesi gündeme gelecektir. Türk milleti, Türk vatanı, Türk devleti, Türk kimliği ve resmi dil Türkçe konusu biz Türk milliyetçileri için, olmazsa olmazlarımızdır. Bu ifade ve kavramlardan rahatsız ve kavgalı olan bölücüleri tatmin etmek, rahatlatmak, ikna etmek için tarih içinde oluşmuş milli kimliğimiz Türklük kavramı yerine, hiçbir ilmi dayanağı olmayan sadece coğrafi bir kavram olan 'Türkiyeli' kavramını anayasaya yerleştirmeye çalışmak, isabetsiz ve beyhude bir çözüm arayışı olacaktır. Millet ve vatan haini bölücülerin, 'Türkiyeli' kimliği ile geri adım atacaklarını ve silah bırakacaklarını düşünmek, büyük bir gaflet ve dalalet içinde olmaktır.
Devletimizin kuruluş felsefesini hiçe sayarak milli kimliğimizle oynayıp, anayasayı bu yönde değiştirme düşünce ve çalışmaları, ABD ve AB başta olmak üzere bölücü terör örgütü PKK'yı sevindirir. Tek devlet, tek bayrak, tek millet, tek dil deyip, anayasa değişikliği ile üniter milli devlet yapısından taviz verici düşünce ve eylemler içinde olmak, tam bir aymazlıktır. Devletlerin adı, o devletin vatandaşlarının mensubiyetini çağrıştıracak şekilde ifadesini bulmuştur. Bundan dolayıdır ki, Almanya denildiğinde Alman, Fransa denildiğinde Fransız, Rusya denildiğinde Rus, İngiltere denildiğinde İngiliz, Japonya denildiğinde Japon akla gelir. Bizim devletimizin adı Türkiye, milletimizin adı da Türk'tür.
Türk milleti ve Türklük dışındaki isim ve kavramlarla anayasa yazımı, bölücüleri sevindirmeye ve onları daha da azdırmaya yarayacaktır. Siyaset merkezlerine bu tarihi vebal ve sorumluluğu bir kez daha hatırlatırken bilinmelidir ki, etnik esaslı idari yapılanmaya zemin hazırlayan düşünce ve çalışmalar, ayrıştırma ve bölünmeyi hızlandıracaktır. Ancak ümitsiz değiliz. İnancımız odur ki; Milli Mücadeleyi yürüten, İstiklal Savaşı'nı kazanan, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran ve milli iradeyi temsil eden Gazi TBMM'nin çatısı altındaki Türk milletinin temsilcisi milletvekilleri, bölücülere ve teslimiyetçilere prim vermeyecektir. Bizler Türk Ocaklılar olarak devletimizin ve milletimizin geleceği ile ilgili anayasa dahil diğer milli meselelerin takipçisiyiz.