TEMA Zonguldak Temsilciliğince, TED Zonguldak Koleji anaokulu öğrencilerine ''Minik Eller Toprağa'' projesi kapsamın da hediyeler verildi.
Zonguldak TED Koleji Okulu önünde gerçekleştirilen törene, TEMA Zonguldak Vakfı Temsilcisi Berran Aydan, Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Kutlu Günvar, Zonguldak TED Koleji Müdürü Muhittin Koçal, anasınıfı öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşma yapan TEMA Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan, “Bugün Zonguldak TED Koleji’nin öğretmen ve öğrencileri ile birlikteyiz. Bütün Türkiye’de TEMA Vakfı’nın başlattığı bir çalışama var, proje var ‘Minik Eller Toprağa’ projesi. Bildiğiniz gibi okul öncesi çağdaki öğretim, edinilen alışkanlıklar, eğitim çok çok önemlidir. TEMA Vakfı’ da bunun bilincinde olarak okul öncesindeki çocuklara yönelik doğa sevgisi, çevre eğitimi ve toprak bilincini vermek üzere çeşitli çalışmalar yapmaktadır bütün illerde. Bu çalışma, bunun paralelinde ‘Minik Eller Toprağa’ isimli bir proje vardı ve bir tür yarışmaydı bu. Bir okul dönemi içinde anaokulu öğrencileri proje hazırlayacaklardı. Daha doğru projenin çeşitli aşamaları vardı. Bu aşamaları yerine getirerek projelerini tamamlayıp TEMA Genel Merkezi’ne göndereceklerdi. Zonguldak’ta ‘Minik Eller Toprağa’ projesi için sadece Zonguldak TED Koleji anaokulu başvuruda bulundu. 1 sene boyunca çalıştılar, etkinliklerini tamamladılar. Bunda hem teori, bilinçlenme, eğitim, sunum bölümleri vardı, hem de fidan dikim şeklinde toprağa gerçekten minik elleri toprağa değerek bir uygulama aşaması vardı. Bunları tamamladılar. Bizde il temsilciliği olarak sürekli iletişim halindeydik. Bu çalışmaya katkı verdikleri için ben özellikle Okul Müdürümüz Muhittin Koçal’a, Anaokulu Müdürü Ceylan Köktürk’e ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Amacımız, hep birlikte bu çağdaki okul öncesi dönemde bu miniklere doğa sevgisini aşılamak. İnsanlar sevdikleri şeye zarar verilmesini istemezler. Biz kayıp bir kuşağız. Onlara ne yazık ki çok kötü bir dünya bırakmak üzereyiz. Ama zararın neresinden dönülse kardır deyip onlara bu sevgi bilincini vererek çeşitli çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. TEMA Genel Merkez’den her sınıfa minik TEMA şapkası ve her sınıfa büyüteç armağanımız olacak” dedi. 
Ardından konuşma yapan Zonguldak TED Koleji Okul Müdürü Muhittin Koçal ise “Biz öncelikle TED Zonguldak Vakfı Koleji Okulları olarak TEMA Vakfı’na ve TEMA temsilcilerine çok teşekkür ediyoruz. TEMA Vakfı bizim için çok öneli. Birçok projede gerçekten bize destek veriyorlar. Birçok konuda da öğrencilerimizi bilinçlendirmede yardımcı oluyorlar. ‘Minik Eller Toprağa’ projesinde yer almaktan da biz mutluluk ve gurur duyuyoruz. Biz çocuklarımıza TEMA’ nın sloganı ‘Yeşilin ve Doğanın Koruyucusuyuz’ felsefesiyle birçok etkinlikler yaptırıyoruz. Bu çok önemli bir şey. Yaşadığımız dünyada birçok doğa katliamları oluyor. Bunları da bir şekilde bizim engellememiz ve duyarlı olmamız gerekiyor. Bu konuda bizim çocuklarımızla senenin başından buyana bu proje ile ilgili çeşitli projeler yaptılar. Biz bu yaşlardaki anaokulunda, anasınıfındaki yaş grubundaki çocuklara yönelik doğa ile ilgili bu güzel çalışmaları yaptığımız sürece ben inanıyorum ki doğamız emin ellerde olacak. Çevre bilinci oluşacak ve onlar birer doğa bekçisi olacak. Biz bu konuda çocuklarımıza güveniyoruz. Kurum olarak, okul olarak en küçüğünden en büyüğüne kadar öğrencilerimize bu bilinci vermeye çalışıyoruz. Bu konuyu biz çok önemsiyoruz. Okulumuzun çevresine de bakarsanız mümkün olduğu kadar yeşilliklerle dolu olmasına çalışıyoruz. Bizim için çok önemli Proje kapsamında öğrencilerimiz çok güzel projeler yaptılar ve onları kutluyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından TEMA Genel Merkez’den her sınıfa minik TEMA şapkası ve her sınıfa büyüteç hediye edildi.