Kdz.Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, son dönemlerde çevrenin daha fazla kirletilmeye maruz bırakıldığını, çevreyi kirletmenin insanın kendi sağlığını kendi geleceğini tehlikeye atmak anlamına geldiğini belirterek temizlik çağrısında bulundu. Konuya ilişkin açıklamada bulunan İlçe Müftüsü Erkan şu ifadelere yer verdi: 

BU KONUYU İŞLİYORUZ
Yüce dinimiz temizliğin imandan olduğunu bizlere bildiriyor. Bizlerde yüce dinimizin bu esasını insanlarımıza anlatabilmek için vaazlarımız, hutbelerimiz ile sohbetlerimizde bu konuyu işliyoruz. Hakikaten temizlik aynı zamanda medeniyetin de bir göstergesidir. Yüce dinimizin ana esaslarından namazı ibadeti öncelikle temiz bir vücut ile temiz bir mahalde yapılmak durumunda. İslamın ilk emri olan namaz ibadetine temizlik ile başlamayı emrederken bizlere temizliğin ne kadar önemli olduğunu öğreniyor.

MÜSLÜMANLARA ÖĞÜTLÜYOR
Yüce peygamberimizde insanların bu gelip geçtiği yerleri kirlememeleri gerektiğini Müslümanlara öğütlüyor. Allah'a ve peygambere inanan insanlar olarak yüce Allah'ın kainatı bizlere emanet olarak verdiğini bilinci ile hareket etmeliyiz. Biz bu vatanı dedelerimizden miras aldık bizden sonraki nesillere tertemiz devretmek miras bırakmak durumundayız. Dolayısıyla çevre temizliği çok büyük bir önem arz eden husustur. Son yıllarda çevre daha fazla kirletilmeye maruz kalmıştır. Çevreyi kirletmek demek kendi sağlığımızı kendi geleceğimizi tehlikeye atmak demektir.

RABBİMİZ İRADE VERMİŞ
Yüce rabbimiz kendimizi tehlikeye atmamamız gerektiğini, insanın kendini bile bile tehlikeye atmasının haram olduğunu bizlere bildiriyor. Beden temizliğimize çevre temizliğimize dikkat edecek olursak hem şahsi olarak hem de toplum olarak huzurlu ve rahat bir ortamda yaşayacağız mutlu olacağız. Demek ki huzurlu olmak mutlu olmak bizim kendi elimizdedir. Huzursuz olmak mutsuz olmakta yine kendi elimizde. Yüce rabbimiz bizlere irade vermiş, iyiyi veya kötüyü tercih edebilme idaresi. İnsanlarımızın yüce dinimizin kurallarını kaidelerini yakınen öğrenmelerini istiyorum. Bizler inşallah camilerimizde, kuran kurslarımızda, hutbelerimizde bu konuda vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışacağız. Vatandaşlarımız bizim faaliyetlerimize daha fazla katılmaya çalışsınlar, özen göstersinler