KESK’e bağlı Eğitim-Sen Çaycuma Temsil-cisi İsmet Akyol, An-kara Valiliği’nin Torba Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesini talep et-mek için KESK, DİSK, TTB ve TMMOB'nin TBMM önünde 3 Şubat’ta dü-zenlemek istediği ba-sın açıklamasının güvenlik . güçleri tarafından mutlaka engelleneceğini ve eylemi organize edenler ile katılanlar hakkında da gerekli yasal işlemlerin yapılacağını bildirmesini sert bir şekilde eleştirdi. Akyol, “Mısır halkının taleplerini haklı bulan Sayın Erdoğan kendi ülkesindeki halkın taleplerini duymazlıktan geliyor ve Ankara Valiliği üzerinden gözdağı veriyor. Anlaşılan Başbakan Erdoğan’ın gözünde, Torba Yasa’daki emeği ile yaşayan herkesin büyük kayıplarına neden olacak düzenlemelerinin geri çekilmesini talep edenler halk değil” dedi. 
“Mısır’daki gelişmeler üzerine Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’e, ‘halkın insani taleplerine kulak vermesi tesviyesinde’ bulunan Başbakan Erdoğan’a sormak istiyoruz” diyen Akyol şöyle dedi;
“Çıraklardan, memurlara, örgütlü örgütsüz tüm işçilerden, özürlülere her kesimden emekçiyi vuran ve emeği ile yaşayan herkesin büyük kayıplarına neden olacak Torba Yasa’nın geri çekilmesi talep eden DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin 3 Şubat Perşembe günü TBMM önünde yapacağı basın açıklamasının neresi yasa dışıdır? Mısır halkının taleplerini haklı bulan Başbakan Erdoğan, kendi ülkesindeki halkın taleplerini duymazlıktan geliyor ve sorunu güvenlik güçlerine havale ediyor. Başbakan Erdoğan’ın sıkça dile getirdiği ‘ileri demokrasi’ anlayışı bu olsa gerek. Verilmek istenen gözdağı bizleri yıldıramayacaktır. Bizler haklı ve meşru taleplerimizi dile getirmek için 3 Şubat’ta Ankara’da Meclis önünde olacağız. Başbakan Erdoğan gözdağı vermek yerine, taleplerimize dikkate almalı ve TBMM’de görüşülmekte olan Torba Yasa’yı geri çekmelidir.”