TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, Başbakan’ın 7 Mayıs 2011 tarihinde yapacağı mitingde, “TTK’ya işçi alımıyla ilgili bir şey söyleyeceğini beklemiyorum” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Mayıs 2011 tarihindeki Zonguldak mitingi programının netleştiğini ifade eden TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Başbakan’ın Zonguldak ile ilgili söyleyeceği sözleri kendisinin de merak ettiğini dile getiren Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, “Başbakanımızın ne söyleyeceklerini bende merak ediyorum. Ama sanıyorum Filyos Projesi ile ilgili söyleyecekleri vardır. Filyos’la ilgili artık sona geldik. Bundan sonra beklenen buranın yönetimiyle ilgili çeşitli ihtimaller var. Burası OSB bölgesi olabilir. Endüstri bölgesi olabilir. Şuanda Bakanlık arası görüşmeler yapılıyor. Yâda özel bir kanun çıkarmak gerekebilir. Biz limanın ihalesini ve yer tahsisi yapabilecek duruma geldik. Bu konuda da Sayın Başbakanımız bir şeyler söyleyecektir” dedi.
24. Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Köksal Toptan, TTK’ya işçi alımı ile ilgili olarak soruya ise “Şahsen Başbakanın TTK’ya işçi alımıyla ilgili bir şey söyleyeceğini beklemiyorum. Zaten ihtiyaç oldukça gerekli işçi alımı yapılıyor.
Kurumumuzda onu takip ediyor. Biz işçi alımında seçimlerle ilgili hiçbir bağlantı kurmadık. Teknik olarak ne zaman ihtiyaç olursa o zaman alınır. Yoksa seçimlerle bir bağlantısı olmaz” diye konuştu.