Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kdz. Ereğli Şubesi 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. ÇYDD, 'Kurtuluş Savaşının mimarı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü her zamandan daha çok özlüyoruz' dedi.
Açıklama şu şekilde: Türkiye'de çağdaş olan ne varsa, kültür ve sanatla ilgili her alanda resim, heykel, çağdaş tiyatro, opera, klasik batı müziği, nitelikli insan gücü, demokratik kurumlar özetle, modern Türkiye Atatürk'ün eseridir.
Cumhuriyetin değerleri Türkiye'yi Türkiye yapan değerlerdir. Cumhuriyetin değerlerini, sembollerini, birer birer yok etmeye çalışanlar, düşüncelerimizi, Büyük Atatürk'e olan sevgi, saygı ve vefa duygumuzu ve Cumhuriyetin değerlerini yok edemeyeceklerdir.
Ulusun ortak paydası olan ulusal bayramlarımızı kutlamamıza getirilen engeller Atatürk'ü unutturma projesinin bir parçasıdır. Okullardan, ders kitaplarından, yasalar ve yönetmeliklerden Atatürk adının silinmesi, mazlum milletlere örnek olan bir dehanın yüreklerimizdeki, beynimizdeki yerini asla etkilemeyecektir.