PTT'yi para babaları için dikensiz gül bahçesi haline getirilerek ardından da parça parça satılmasının hedeflendiğini belirten haberleşme iş kolunda faaliyet gösteren sendikaların ortak açıklamasını okuyan KESK İşyeri Temsilcisi Ataş, meclise gelen ve komisyona havale edilen PTT'nin Anonim Şirket'e dönüştürülmesine karşı çıkacaklarını duyurdu.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polislerde PTT girişini kapatan kalabalığa, Vatandaşın girişini engelliyorsunuz? Lütfen alt bölümde basın açıklamanızı yapın. Vatandaşın hizmet almasını engellemeye hakkınız yok sözlerinin ardından kısa süreli polisler ile PTT çalışanları arasında sözlü münakaşa yaşandı. Çalışanlar davul zurna eşliğinde eylemlerini gerçekleştirdi.

PTT'yi Anonim Şirkete dönüştürmek amacıyla TBMM'ye sunulan yasa tasarısının geri çekilmesini sağlamak için Haberleşme İş Kolunda Faaliyet gösteren tüm Memur Sendikaları Türkiye genelinde 27 Mart 2013 tarihinde 1 günlük iş bırakma eylem kararı Ereğli'de de gerçekleştirdi. KESK İşyeri Temsilcisi Barış Ataş sendikaların ortak basın açıklaması okurken yaşanan sürece tepki gösterdi. Vatandaşlara da kuruma sahip çıkın çağrısında bulunan Ataş açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

İŞ GÜVENCESİZ İSTİHDAM

Haberleşme iş kolunda faaliyet gösteren Bağımsız Haber-Sen, Birlik Haber-Sen, Haber-Sen ve Türk Haber-Sen'in birleşmiş, geleceğimizi, aşımızı, işimizi elimizden alan bu tasarının geri çekilmesi için bugün itibariyle ülke genelinde tüm PTT işyerlerinde tam gün iş bırakmıştır. Hükümet bu yasa tasarısı ile PTT'nin düşük ücretlerle verdiği kamu hizmetini pahalı hale getirmeyi çalışanları esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam etmeyi amaçlamaktadır. PTT'nin sunduğu kamu hizmetini sermayenin kar hırsına teslim etmeyi, PTT emekçilerini ise köleleştirmeyi planlamaktadır. Yasal güvencelerini ortadan kaldırıp tüm özlük haklarını Yönetim Kurulunun keyfi kararlarına bırakmaktadır. Emekliliğe hak kazanmış olan arkadaşlarımızı bir yıl daha çalışmaları halinde alacakları ücret karşılığındaki, yüzdelik teşvikler ile aldatıp çalışma hayatından koparmayı, PTT'yi para babaları için dikensiz gül bahçesi haline getirmeyi hemen ardından da parça parça satmayı hedeflemektedir.

GÜVEN KAYBEDİLDİ

Oysa PTT, Posta Dağıtım Hizmetleri, Banka İşlemleri ve Lojistik işlemleri ile en önemli kamu hizmetlerinden birini yerine getirmektedir ve bu yasa tasarısında Kamu Yararı bulunmamaktadır. Nitekim 1 Şubat 2013 tarihinde kayıtlı posta ve kargonun taşeron şirkete devredilmesiyle 1.5 aylık süre içinde PTT'nin %40'lık iş hacmi ve kamuoyundaki güveni kaybedilmiştir. Kamuoyunun şunu bilmesini isteriz ki PTT'nin Anonim Şirkete dönüştürülmesi süreci ilk aşamada taşeronlaştırmanın önünü daha da açacak hizmet kalitesi giderek düşecek ve pahalılaşacak devamında da özelleştirme ile sonuçlanacaktır.

NEDEN KARŞIYIZ?

Bu tasarıya neden karşıyız? Genel seçimlerin hemen öncesinde 200 bin sözleşmeli kadro verilirken şimdi ise kadrolarımıza neden göz dikildi? Bizleri neden sözleşmeli köle haline getirmeye çalışıyorsunuz. Bu büyük bir çelişki değil midir? Siz değil misiniz, PTT'yi bugünkü hale getiren? Personel almayarak çalışanları canından bezdiren, bizleri halkımız ile karşı karşıya getirip hizmet edemez duruma düşüren. İnsanca yaşanacak bir ücret vermek yerine kazanılmış haklarımızı elimizden alan sefalete mahkum eden. Ama biz sizleri Tüpraş'tan, Petkim'den, Telekom'dan, Tekel'den biliyoruz. Biz PTT çalışanları bu yağma sürecine geçit vermeyeceğiz. Asla ve asla iş güvencemizi terk etmeyecek ve ne olduğu belirsiz statüye geçmeyeceğiz. Kazanılmış haklarımızı gasp etmenize izin vermeyeceğiz. Emekliliğe teşvik tuzağına düşmeyeceğiz. Bir yıl daha çalışarak alacağımız ücrete denk olan yüzdelik teşviklerinize aldanmayacağız. Hükümet istiyor diye değil kendimiz istediğimiz için emekli olacağız ve bu süreçte oyuna gelmeyeceğiz.

HÜKÜMETE SESLENİYORUZ

Öncelikle bu yasa tasarısının derhal geri çekilmesi ve kurumumuzun halka daha iyi hizmet verebilmesi için acilen kadrolu personel eksiğinin giderilmesi dağıtıcıların yıpranma hakkının geri verilmesi ve 55 yaşında re'sen emekliliğe son verilmesi yüksek gelir vergisi dilimlerimizin 657 sayılı kanuna uygun hale getirilmesi ve ücretlerimizin insanca yaşanacak düzeye yükseltilmesi gerekmektedir. Aksi halde eylemlerimiz devam edecektir.

HALKIMIZA SESLENİYORUZ

Sahibi olduğumuz kamu kuruluşlarını ticarethaneye sizlere müşteri bizleri de pazarlamacı dönüştüren bu düzene artık hep birlikte dur demenin zamanıdır. Cebinizdeki paraya göz dikenler için hazırlanan bu yasa tasarısına geçit vermeyelim. Daha dün Posta Telgraf Teşkilatı'nı, Posta Taşeron Teşkilatına dönüştürenlerin ellerini avuşturarak planladıkları özelleştirmeye, yani yağmaya talana seyirci kalmayalım. Yaklaşık 200 yıllık geçmişi olan değerimize PTT'mize sahip çıkalım. Biz Haberleşme İş Kolunda faaliyet gösteren sendikalar olarak bu yasa tasarısının geri çekilmesi için tüm gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Halkımızı haberdar etmek için bugün iş bıraktık. Bu yasa tasarısı geri çekilinceye kadar da üretimden gelen gücümüzü kullanmaya kararlıyız

POLİS: VATANDAŞIN HİZMET ALMASINI ENGELLEMEYİN

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polislerde PTT girişini kapatan kalabalığa, Vatandaşın girişini engelliyorsunuz? Lütfen alt bölümde basın açıklamanızı yapın. Vatandaşın hizmet almasını engellemeye hakkınız yok sözlerinin ardından kısa süreli polisler ile PTT çalışanları arasında sözlü münakaşa yaşandı. Çalışanlar vatandaşların girişlerini engellemediğini iddia ederken bir süre sonra Devrim Bulvarı iş Bankası önüne geçerek eyleme burada devam ettiler. Çalışanlar davul zurna eşliğinde oyun oynarken meraklı vatandaşlar ise olup biteni anlamaya çalıştı.