Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçeye bağlı Serintepe köyünde 1320'lerden bu yana geleneksel hala dönüşen Türbe Bayramına katıldı. 2'şer mezarın yan yana bulunduğu 2 adet türbe bulunan ve ormanlık bir alanda yapılan kutlamalarda misafirlere ve köylülere kesilen kurban etleri ve pilav ikram edildi.
Başkan Posbıyık burada vatandaşlarla sohbet ettikten sonra buradan ayrılarak Şamlar köyünü ziyaret etti. Başkan Posbıyık, buralarda yaptığı konuşmada şunları söyledi; Yaptığımız bu ziyaretlerle hemşerilerimizle hasret giderme imkanı buluyoruz. Sohbet ediyoruz. Halkımızın sorunlarını dinliyoruz. Halkımızın ilgi ve sevgisi bizi daha da güçlendiriyor. Mutlu oluyorum" dedi.

"MÜCADELEM EREĞLİ İÇİN"
Köy sakinleri ile sohbet eden onların sorunlarını dinleyen Başkan Posbıyık, köylerin yeteri kadar hizmet alamadığını belirterek, "Ereğli'de ekonomik anlamda çok sıkıntı var. Erdemir'in ücretleri yüzde 35 indirmesi, tersanelerdeki işçilerimizin parasını alamaması Ereğli'yi önemli ölçüde etkiledi. Kimseden ses seda çıkmadı. Biz sesimizi çıkarınca şov yapıyor, kavga ediyor diyorlar. Ben kendim için değil, Ereğli için mücadele ediyorum. Emeğin başkenti Zonguldak sustu pustu. Bana göre de demokrasinin başkenti Ereğli kendi kabuğuna çekildi. Sessizliğin hakim olduğu bir yerde hizmet olmaz. Ağlamayan çocuğa meme vermezler. Sanki herkes hayatından memnun. Demokrasi içersinde sesinizi çıkarmalısınız.

VERGİ VERİYORUZ KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ
Vergimizi veriyoruz. Verdiğimiz verginin karşılığını alamıyoruz. Bakın köylerin yollarına, kanalizasyonların haline. Hemşerilerimizin ezildiğini görüyorum. Eziliyor insanlar, onun için mücadele veriyoruz. Allah sağlık verdiği sürece bu mücadelemiz devam edecek. Sağduyulu olmalıyız. Hangi mücadelenin içinde yer alsam halkımız beni hep desteklediler. Gittiğim her köyde gençlerimizin yüzde 80'i işsiz. Bunları ben çok iyi biliyorum. Onların durumlarını ve psikolojilerini çok iyi biliyorum. Onlar için çalışmamız gerekir. Kimsenin bu bölgenin gelişmesi kalkınması için kendini parçaladığı yok. Bir insan toplum için de çalışması gerekir. Yetişen yeni gençlerimize büyüklerin destek vermesi gerekir? diye konuştu.

GENÇLERİMİZ PIRIL PIRIL

Bu memlekete geçici değil kalıcı hizmet bırakmamız gerekir. Halkımız sandıkları kadar saf değil. Pırıl pırıl gençlerimiz var. Köyünü seven, bölgesinin gelişmesi için projeler üreten çalışma yapan gençlerimiz gördükçe mutlu oluyorum. Artık bu gençlerimiz siyasete atılmalı, atıldığında biz büyüklerde onlara özgüven vermeliyiz sonuna kadar destek çıkmalıyız. Özellikle kırsal kesimdeki gençlerimize sesleniyorum; "Gidin cemiyetlere ve siyasi partilere üye olun, parti önemli değil ama bir yerden başlamak lazım diyerek, artık bu memleketten vekil çıkmalı, bakan çıkmalı" dedi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kendisine gösterilen ilgiye ve sevgiye teşekkür ederek vatandaşların bayramını kutladı.