Büro Emekçileri Sendikası'na üye bir grup çalışan Atatürk Anıtı önünden iktidarı uyardı.

Büro Emekçileri Sendikası Zonguldak Şubesi Kdz.Ereğli Temsilciliği adına açıklamada bulunan Erdinç Sakin, 20 Aralık 1994 yılında kamu çalışanlarının tamamına yakınının katıldığı grevin 18'nci yılı olduğunu belirterek başladığı açıklamasında, ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmesi ve fazla mesailerin önümüzdeki yıl itibari ile kaldırılmasının söz konusu olduğundan çalışanların uğrayacağı gelir kaybının seyyanen yapılacak bir artışla maaşlara dahil edilmesi talebi ile ülke genelinde toplanılan dilekçelerin ilgili bakanlıklara gönderileceğini söyledi.

ONURLU BİR YAŞAM İÇİN BURADAYIZ

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen eylemde konuşan Sakin, AKP hükümetini uyarıyoruz, bu ülkenin emekçilerinin ve yoksullarının taleplerine kulaklarını tıkayan hükümetlerin sonu ortadadır. Ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmemesi çalışanların emekli olması önünde en büyük engeldir. Emeklilik süreci çalışanların gelirinde yüzde 60 civarında azalmaya neden olmakta olup emeklilik sürecinde onurlu bir yaşam talebi için buradayız. Bugüne kadar ağır iş koşulları ve istihdam eksikliğinden bir nevi iyileştirme mantığı ile çalışanlara ödenen fazla mesailerin çalışanlarda herhangi bir gelir kaybına yol açmayacak şekilde seyyanen yapılacak bir zamla maaşlara dahil edilmesi için buradayız. Bütçe gelirlerinin %60'ını oluşturan ülkenin en zengini ile en yoksulunun aynı oranda ödediği dolaylı vergiler bütçe içindeki oranın düşürülmesi gelir dağılımında adaletin sağlanması için buradayız.

ÜCRETSİZ SERVİS, YEMEK VE KREŞ TALEBİ

Kamu çalışanlarına uygulanan ve uygulanmak istenen il içi ve iller arası rotasyonlara performans uygulamalarına ve iş güvencemizin kaldırılmasına karşı olduğumuz için buradayız. Kamu çalışanları arasındaki ücret adaletsizliğine karşı eşit işe eşit ücret istediğimiz için buradayız. Ücretsiz servis, yemek ve kreş talebi için buradayız. Kamu çalışanlarının ek ödemelerini düzenleyen 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile sosyal güvenlik kurumunda kaldırılan ikramiyelerin tekrar ödenmesi, ek ödemelerde merkez taşra ayrımının kaldırılması için buradayız. Kamusal hizmetlerin piyasalaştırılmasına karşı temel kamu hizmetlerinde tüm yurttaşlarımızın parasız ve eşit yararlanması için buradayız. 4/C statüsünde çalışan kamu emekçilerinin yılsonu itibariyle sözleşmeleri yenilenmektedir.

HÜKÜMETİ UYARIYORUZ

Bütün 4/C kadrosunda çalışan emekçilerin kadroya geçirilmesi için buradayız. Kamu çalışanları mücadelesinde 20 Aralık 1994'leri yaratan bizler bugün 20 Aralık'ta bir kez daha haykırıyoruz. AKP hükümetini bir kez daha uyarıyoruz, taleplerimize kulaklarınızı tıkamayan çünkü bu ülkenin emekçilerinin haklı ve meşru mücadelesi karşısında önceki hükümetlerin duramadığı gibi sizde duramayacaksınız. Çünkü bizler mücadelemizde haklıyız, güçlüyüz ve kazanacağız dedi.