Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık, Zonguldak Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin’in basında yer alan, “Ticaret ve Sanayi Odaları havaalanına sahip çıksın, destek olsun” açıklamalarına tepki gösterdi. Başkan Sarsık, “Bugün havaalanının işletmecisi olan özel bir şirket, profesyonel bir havaalanı müdürü, tarifeli uçuşları gerçekleştiren iki ayrı özel şirketin faaliyet gösterdiği havaalanının asıl sahibi kim? Sayın Hasan Özşahin mi? Kendisi havaalanında patron mu, müdür mü? Bize göre patrondan çok patron olarak görüntü veriyor” dedi.

Çaycuma TSO Başkanı Sarsık, yazılı açıklamasında şunları söyledi;

 

“HER ZAMAN DESTEK OLDUK”

“Zonguldak Havaalanı ve bölgemiz için önemi her ortamda dile getirmeye çalıştığımız bir konudur. İlk yatırım kararırının alınmasında ve sonraki her aşamasında Oda olarak gösterdiğimiz çaba verdiğimiz destekleri de kamuoyu yakından bilmektedir. Buna rağmen son günlerde havaalanında uçuşlara olan ilgisizlikten yakınan Havaalanı Müdürü ve bazı kişilerin ‘Ticaret ve Sanayi Odaları havaalanına sahip çıksın, destek olsun’ tarzında beyanatların gazetelerde yer aldığını görüyoruz. Bu haberler üzerine ilk akla gelen soru ‘acaba odalar havaalanına destek olmuyor mu?’ sorusudur. Bu konuda yanlış anlamalara yol açacak açıklamaları sorumsuzca, oturdukları yerden yapanlar düzeltmeyince bu konuda düşüncelerimizi paylaşmak istedik. Öncelikle havaalanının tüm aşamalarında destek olan Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman destek olmaya hazır olduğumuzu da kamuoyuna ve yetkililere tekrar duyuruyoruz.

 

“HAVAALANINDA PATRON KİM?”

“Bugün havaalanının işletmecisi olan özel bir şirket, profesyonel bir havaalanı müdürü, tarifeli uçuşları gerçekleştiren iki ayrı özel şirketin faaliyet gösterdiği havaalanının asıl sahibi kimdir? Sayın Hasan Özşahin midir? Kendisi havaalanında patron mudur, müdür mü? Bize göre patrondan çok patron olarak görüntü veriyor. Kendisi Sayın Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü ile her zaman birliktedir. Çaycuma Belediyesi de desteklerini kendilerinden esirgememektedir. Yerel yönetimin desteği de yanındadır. Bizler de havaalanının gelişmesine yönelik gerekli tanıtım ve yönlendirme çalışmasını yapıyoruz. THY başta olmak üzere iç hat seferlerinin başlaması için tüm yetkililere ulaştık. Devletin en üst ikinci kademesinde görev yapmış olan Sayın Köksal Toptan’ın açıklamalarında da uçuşların boş biletle desteklenmesi vb. uygulamalar olabileceği belirtiliyor. Gerekli midir bilmeyiz ama biz Oda olarak bu konuda da üzerimize düşeni yapacağımızı zaten daha önce açıklamıştık. Biz de Sayın Toptan’ın destekleri ile Saltukova Havaalanı’ndan THY’nin tarifeli sefer başlatmış olmasını çok isterdik.”

 

“HATIR-GÖNÜL ZİYARETLERİ İLE BU İŞLER OLMAZ”

“Bizden beklenen desteği ve yapmamız gerekenleri asıl yetkililer bize bildirmedikten sonra Oda olarak ne yapabiliriz ki? Sonuçta özel bir işletme olarak faaliyet gösteren bir havaalanıdır. Ticaret ve Sanayi Odalarına oturdukları yerden destek çağrısında bulunanlar, hatır gönül ziyaretleri ile bu işlerin olmadığını, asıl yapılması gerekenler için birilerinin koltuklarından kalkıp sivil toplum kuruluşlarının tümünü tanıyarak işine başlaması gerektiğini ne zaman kavrayacaklar? Türkiye’nin en etkin sivil toplum örgütünü oluşturan TOBB ve camiasının mensubu bir oda olarak bizler havaalanı konusunda yeterince destek verdik, vermeye de devam ediyoruz. Keşke sadece olumsuzlukları düzeltmek için bizi adeta göreve çağıranlar, işin başında nihai kararlar alınırken Odamızı akıllarına getirmiş olsaydılar.”

“GEREKENİ YAPARIZ”

“Havaalanı işletmesi ile ilgili, özellikle otoparkı konusunda bizlere gelen şikayetler de oldukça fazladır ama bir bu konuda muhatap bulamıyoruz. Havaalanından bugüne kadar bize iletilen bir sıkıntı yoktur. Ancak kurumlara değil sadece basına konuşanların bizlerden beklediği desteğin ne olduğunu da açıklamalarını bekliyoruz.  Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgesine sahip çıkan bir oda olmanın verdiği sorumlulukla, her zaman havaalanımızın gelişmesi için de destek vermeye de hazırız. Yeter ki bize gelsinler, noksanları biz bilelim. Gerekeni yaparız.”