Hemşireler Günü ve haftası nedeniyle ilçede bulunan Kdz.Ereğli Devlet, Özel Echomar, Anadolu Hastaneleri ile Burcu-Duygu ve Yalçınka Tıp Merkezi'nde görevli hemşireler anıt önüne çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu.

12 Mayıs Hemşireler Günü, 12-18 Mayıs tarihleri arası ise Hemşirelik Haftası nedeniyle Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi, Özel Echomar Hastanesi, Özel Anadolu Hastanesi, Özel Burcu-Duygu Tıp Merkezi, Özel Yalçınkaya Tıp Merkezi'nde görevli hemşireler Atatürk Anıtına çelenk koydu, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Nilüfer Uzun, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, hemşirelerin sağlık sorunları ile karşı karşıya olan insanlara umut ve yaşam sevinci kazandırarak ihtiyaç duydukları sevgi, şefkat ve ilgiyi esirgemediğini söyledi. Dünyada modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale'nin doğum günü olan 12 Mayıs gününün hemşireler günü, 12-18 Mayıs tarihleri arasında ise hemşirelik haftasının kutlandığını belirten Uzun konuşmasında şunları söyledi.

Hemşirelerimiz gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Ülkemizin her köşesinde köylerde ve kentlerde kimi zaman zor çalışma şartları altında görevlerini özveri ile gerçekleştirerek, halkımızın sağlığına hizmet etmektedir. Ayrıca toplumun her kesimine verdikleri eğitimlerle de sağlığımızın korunmasında önemli bir rol oynamaktadır. Sağlık hizmeti bir ekip hizmetidir. Hemşirelerimiz güç çalışma şartlarına rağmen ortaya koydukları disiplinli, özverili, sabırlı, hoşgörülü, şefkatli tutumları ile sağlıklı insan ve sağlıklı toplum oluşumunda bu ekibin temel taşlarından olmuştur. Sağlığımız insan hayatında vazgeçilmeyen ödünç alınıp verilmeyen ancak kaybetmeden de önemi anlaşılamayan en değerli varlığımızdır. Onu bozulmadan korumak, bozulmuş ise en güzel biçimde geri kazandırmak mesleğimizin temelidir. Bizim muhatabımız insan ve insan sağlığıdır. Teknolojiye paralel olarak sağlık sistemi ve hizmet sunumu da sürekli gelişmekte ve değişmektedir. Biz de bunun farkında olarak sorumluluk bilinci ile kendimizi daha iyiye ulaştırmaya, geliştirmeye çalıyoruz. Hemşirelerimiz sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olan insanlarımıza umut ve yaşam sevinci kazandırarak, ihtiyaç duydukları sevgi, şefkat ve ilgiyi esirgememektedir. Bu süreç içerisinde değerli halkımızın da gereken yardım, anlayış ve ilgiyi esirgememelerini rica ediyoruz. Hemşirelik bir bilimdir, çünkü sanatların en güzeli insanı sevmeyi gerektirir.

Başhemşire Yardımcısı Nilüfur Uzun günün anlam ve

önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi.