Alaplı'da muhtarlar tebligatlar konusunda bilgilendirildi.

Alaplı Belediye Kültür salonunda düzenlenen eğitim seminerinde muhtarlara tebligatın nasıl yapılacağı ve bu konudaki yasal yükümlülükler anlatıldı.
Seminerde konuşan Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar, İlçede PTT şubesinde memur sıkıntısı yaşanmakta, ayrıca köylerde muhtar evleri ve işyerleri mektuplarla dolu muhtarlarımız postacı oldu. Elaman ihtiyacını giderilmesini istiyoruz dedi.
Zonguldak PTT Baş Müdürü Süleyman Yıldız, ise konuşmasında,  amaçlarının doğru yapılmadığı takdirde vatandaşların mağduriyetine yol açan tebligat konusunda muhtarları bilgilendirmek olduğunu söyledi. Tebligatların artık toplumsal hayatımıza çok yerleşmiş çok önemli bir konu olduğunu anlatan Yıldız, şöyle dedi;
Alaplı'da fiziki olarak PTT müdürlüğümüz yenilendi. Memur sıkıntısı nedeniyle bir takım sorunlar yaşandığı belirtiliyor. Ancak şubemizde memur âdetinin yetersiz olduğuna ben katılmıyorum. Vatandaşlarımız PTT ayın son gününde ya da maaş ödeme günlerinde geliyorlar. Bu yüzden kuyrukla karşılaşıyorlar. Diğer günler postanemizde hiçbir sıkıntı olmuyor. Ayrıca şubemizin önüne PTT'matik koyduk. Vatandaşlarımıza bankamatik kartları dağıttık. Burada her türlü işlem yapılabiliyor. Vatandaşlarımız bu makine dan faydalanırlarsa hiçbir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.Köylerde Postacı konusunda sıkıntılarımız var. Haziran ayında 2 posta memuru ataması olacak.
İnşallah bu sıkıntımız o zaman çözülecek.  Burada muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum köylerde bizlere çok yardımcı oluyorlar
Seminere, Zonguldak PTT Baş Müdürü Süleyman Yıldız, Alaplı PTT Müdürü Celal Çelik, Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar ve muhtarlar katıldı.