Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, 4 mahalle muhtarının hizmet verdiği muhtarlık binasının bir bölü-münün özel mülki-yete ait alanda olması dolayısıyla yer sahiplerince binanın kaldı-rılmasına yönelik ih-tarname çekildiğini söyledi
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, mahalle muhtarının hizmet verdiği muhtarlık binasının bir bölümünün özel mülkiyete ait alanda olması dolayısıyla yer sahiplerince binanın kaldırılmasına yönelik ihtarname çekildiğini ve muhtarlara yeni bir yer arayışı içinde olduklarını söyledi.
Muhtarları bu konuda mağdur etmeyeceklerini çözüm arayışı içinde olduklarını ve BEDAŞ’ın bulunduğu yerde belediyeye ait binadaki iki büroyu muhtarlara tahsis etmeyi düşündüklerini belirten Çimenoğlu, “Alaplı’da Tepeköy, Yeni siteler, Karşıyaka ve Merkez mahallesi muhtarları için yapılan muhtarlık binasının bir bölümü özel bir mülkiyet içinde kaldığı ve genel olarak da kaldırımda ve yolda olduğu iddiasıyla yer sahipleri tarafından belediyemize ve muhtarlarımıza bu binanın buradan kaldırılmasına yönelik noter onaylı bir ihtarname çekildi. Daha sonra Belediye Meclisi toplantısında CHP’li belediye meclisi arkadaşlarımız buranın kamulaştırılması ile ilgili olarak önerge verdiler. Burada çeşitli teknik sıkıntılar var. Birincisi kamulaştırma kararı belediye encümenin kararıdır. İkincisi de kamulaştırma kanununa göre de kamulaştırdığınız yeri kamulaştırmanın amacı dışında kesinlikle kullanamazsınız. İmar planında burası yol ve kaldırım olduğu için o bölgeyi kamulaştırdığınız zaman binayı yıkıp gene yol ve kaldırım olarak kullanabilirsiniz. Eğer bu iş yer sahipleri tarafından mahkemeye taşınırsa, tabi ki mahkemenin vereceği karar şimdiden belli olmaz ama binanın yerinin yol ve kaldırım da olması birazda özel bir mülkiyete girmesi dolayısıyla mahkemeyi yer sahiplerinin kazanması çok yüksek ve sonuçta o binanın yıkılması gerekecek. Biz belediye olarak belediye idaresi olarak çözümden yanayız. Biz bu konuda imar komisyonunda ki arkadaşlarımızla beraber muhtarlarımıza bir öneri getireceğiz. BEDAŞ’ın bulunduğu yerde belediyeye ait binada iki büro var. Biz orayı muhtarlarımıza tahsis etmeyi düşünüyoruz. Eğer muhtarlarımız burayı kabul ederlerse binayı yıkıp, imar planına uygun şekilde yolu ve kaldırımı açmak istiyoruz. Ama muhtarlarımız taşınmaz ve mevcut binada kalmak isterlerse o zaman biz belediye olarak onlara illaki çıkın demeyeceğiz. Olay yargıya intikal ederse yargının vereceği kararın sonucunu bekleriz. Sonuçta yargının vereceği kararın sonucuna göre hareket edeceğiz. Ama biz kesinlikle çözüm istiyoruz” diye konuştu.