AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu'nun, "TTK Genel Müdürü Burhan İnan'ın isteklerinin yerine getirilmediği, Uçar'ın açıklamalarının yersiz ve zamansız olduğu" yönünde gazetelerde çıkan açıklamalarına cevap verdi. İl Başkanı Uçar, GMİS'in TTK ile herhangi bir çalışma içine girmediğini belirterek şunları söyledi;
"ÇITA DÜŞÜKSE ELEŞTİRİRİZ"
"TTK Genel Müdürü'nün taleplerini biz sadece Burhan İnan değil, daha önceki genel müdürümüzün döneminde de yatırımlarla ilgili olsun, istihdamla ilgili olsun her konuda yerine getirdik. Bu konuda kişilere bağlı politika ve siyaset yapmadığımızı ve bizim önceliğimizin TTK olduğunu, TTK'nın başarılı olması için, TTK'nın üretiminin artması için, zararın düşmesi için ne yapılması gerekiyorsa, bunda hükümet olarak özveride bulunduğumuzu defalarca dile getirdik. Bunları dile getirdik, ancak bir takım olaylar vuku bulunca, kamuoyunda şöyle bir algılama oluştu; 'Siz atadığınız kişiyi niye eleştiriyorsunuz?' Bu mantalite ve bu düşünceyle şimdiye kadar böyle hareket edildiği için, biz gerçekleri konuştuğumuz zaman, özeleştiride bulunduğumuz zaman onlara abes geliyor. Oysaki biz şunu söylüyoruz; kim olursa olsun, bizim getirdiğimiz de olsa, başkasının getirdiği de olsa, eğer yapmış olduğu işte başarı çıtası zayıfsa, düşükse, elbette ki eleştiririz. O yöneticiler de kendilerine çeki düzen vermek zorunda kalırlar."
"GMİS, TTK İLE BİR
ÇALIŞMA İÇİNE GİRMELİYDİ"
"Ama bunu 'siz onun istediklerini vermediniz, talep ettiklerini vermediniz' diye cevap vermek, şovdan başka bir şey değil. Kaldı ki, Sendika Başkanımız şimdiye kadar bu süreç içerisinde Burhan Bey'i ziyaret edip TTK ile hem yöneticileri, hem siyasi yöneticiler, hem sivil toplum örgütü olarak bir araya gelip de 'kurum için neler yapabiliriz?' diye bir talepte bulunmadılar. Daha ziyade biz gittik, kendilerini ziyaret ettik. Onların dile getirdiği konulara biz duyarlılık gösterdik. Ama biz isterdik ki, hem sendikanın, hem de kurumun yetkililerinin eğer bir eksiklileri varsa, bir talepleri varsa gelip bizlerle istişare etmesini ve çözümlemesini isterdik. Şimdi gelip de bu konuyu biz gündeme getirdik diye çıkıp 'Kendi adamınızı eleştiriyorsunuz' derlerse, bu da şu demek oluyor. Onlar demek ki, kendi içlerinde yanlış yapan adamı koruyorlar ve kolluyorlar demektir. Böyle bir şey yok. Biz siyasi görüş içinde siyaset yapan örgüt değiliz. 'Bu defolu çıktı, 6 ay kullanalım da gönderelim' düşüncesinde de değiliz. Doğruları yapması için biz onlara yardımcı olmak ve rehberlik etmek için uğraşıyoruz." 
CHP İl Başkanı Osman Yayla ve AKP'li Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü'nün, "İnan istifa etmeli" şeklindeki açıklamalarına da cevap veren Uçar, şunları söyledi;
"BÖYLE BİR BEKLENTİLERİ OLDUĞU İÇİN BU AÇIKLAMAYI YAPTILAR"
"İstifa etmek, kaçıp gitmek gibi bir şeydir. Bu bence çok basit bir öneridir. 'Sen burada başarısızsın, istifa et, git' gibi beklentileri olduğu için böyle bir açıklama yapmışlar, ama şunu söyledim. Grizu faciasındaki gelişmeleri ben basınla paylaştım ve mevcut yönetimin başarısız olduğunu söyledim. Ancak genel anlamda TTK'da üretimden tutup da idari yapı, kar-zarar hesabı, verimlilik, işletmeciliği değerlendirmek gerekirse, o zaman yönetim hakkında 'başarılı' ya da 'başarısız' denilebilir. Ama ben sadece TTK'daki grizu olayı ile ilgili gelişmeleri değerlendirdim. Ama muhalefetteki arkadaşlarımız bu süreci sanki 'başaramadılar, istifa etmeliler, İl Başkanı da böyle düşünüyor' gibi açıklamalarda bulunuyor. Bu tabi doğru değil, insanların motivasyonunu bozar ve heyecanını yitirir.
Elbette ki, biz bu süreçte 'siyasetçi olarak bizim üzerimize düşen görev ne ise onu yapalım, yeter ki paylaşım olsun' dedik, ama diğer konularla ilgili 'Bir yıl dolsun, karnesine bakarız ve başarılı olup olmadığını kamuo-yuyla değerlendirmesini yaparız' dedik."