Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, hazır yemekler ve ayaküstü atıştırmalar mutfak kültürünü geri plana ittiğini belirterek, 'Türk mutfağını korumalıyız" dedi. Küçük, beraberinde Yönetim Kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, Oda'ya kayıtlı üyelerin sorunları olduğunu söyledi.
5362 sayılı yasayla Odaların kurulduğunu belirten Küçük, "Amaçlarımızdan birisi mevcut üyelerin haklarını korumaktır. Üyelerin ihtiyacı olduğu bilgileri sunmaktır. Esnafa fiyat tarifeleri konusunda yardımcı olmaktır" dedi.
Ekonomik kriz nedeniyle esnafların zor günler yaşadığını söyleyen Başkan Küçük, "Esnaflarımız fiyat tarifelerine uymalı. Zaman zaman ucuzluk yapılıyor. Temel amaç, hak ve hukuku korumaktır. Fiyat üzerinde satış yapamazsınız. Ancak serbest rekabete göre ucuz satılabilir. Esnaf emeğin karşılığını almalı. Geleneksel Türk mutfağı ortadan kayboluyor. Hazır yemekler, ayaküstü atıştırmalar mutfak kültürünü geri plana atıyor. Türk mutfağını korumalıyız. Burada yapacağımız toplantıda çıkacak olan sonucu ilgili kuruluşlara ileteceğiz. Amacımız esnafı kollamak. Esnaf ülkemizi çimentosudur, harcıdır. Esnafımız 16 saat hizmet veriyor, vergisini ödüyor" dedi.