Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, önceki gün Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen Mutfakta İlk Tabak isimli workshop etkinliğine katıldılar.
Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden okullar da Mengen'e gelerek, bu etkinliği yerinde izleme fırsatı buldular.
Etkinlik, genç aşçılar Hüseyin Gülen ve Hasan Çakır tarafından gerçekleştirildi. Etkinlik süresince mutfakta ilk tabak nasıl hazırlanmalı, iş başvurusu sırasında nasıl bir demo tabak sunulmalı, işvereni etkileyebilmek için hangi yöntemler kullanılmalı? gibi soruların cevapları etkinliğe katılan öğrencilere anlatıldı. Ayrıca uygulamalı olarak örnek tabaklar etkinlik sırasında hazırlandı.
Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Gökhan Şallı, düzenlenen bu etkinlikten öğrencilerin mesleki anlamda çok şey öğrenerek döndüklerini, etkinlikte yer alan şeflerle mesleki bilgi alışverişinde bulunduklarını ve meslek hayatları boyunca karşılarına çıkacak olan demo tabak nasıl hazırlanır? sorusunun cevabını en iyi şekilde öğrendiklerini belirtti.
Şallı, Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı uygulama mutfağı kurulumu tamamlandıktan sonra bu tür etkinliklere sıklıkla ev sahipliği yapacaklarını da sözlerine ekledi.