Eğitimci yazar Cihat Şener, Türkiye'de ilkokul 1'den lise son
sınıfa kadar öğrenci sayısının 17 milyon olduğunu belirtti.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi'nin 20. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında TED Kdz.Ereğli Koleji'nde eğitimci yazar Cihat Şener'in katıldığı Sınav ve Sınav Kaygısı konulu konferans gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Azar, TED Kdz.Ereğli Koleji Lise Müdürü Selim Aslankaya başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte ilk konuşmayı Selim Aslankaya gerçekleştirdi. Aslankaya, Okulumuz çeşitli projeler yürütmektedir. Dokuzuncusunu yaptığımız öğretmenler sempozyumu, matematik olimpiyatları gerçekleştirildi yine ilçemizdeki çeşitli projelere katkı sağlamaya çalıştık. Ereğli Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinin bu etkinliği yapacaklarını bize söylediler bizde kendilerine her türlü desteği vereceğimize söz verdik dedi.
BEÜ Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Azar'da konuşmasında, eğitim kurumlarının öz görevlerinden birinin eğitim, öğretim, araştırma, geliştirme ve teknoloji üretmenin yanında sosyal anlamda da sorumluluk bilincinin olduğunu söyledi. Fakültenin 2006-2007 yılından buyana topluma hizmet hedefi ile çeşitli katkılar sağladığını ve sağlamaya devam edeceğini belirtti.
Sınavı konuşmak zor bir şey sınavı yaşamak daha zor bir şeydir sözleri
ile konuşmasına başlayan Eğitimci yazar Cihat Şener'da şunları söyledi: Deprem dede Ahmet Mete Işıkara diyor ki, 'bu ülkede yaşayan herkes depremlere alışacak'. Bu ülkenin gençleri de bu ülkede yaşıyorlarsa bu sınav sürecine alışmak zorundalar. Türkiye'de ilkokul 1'den lise sona kadar olan öğrenci sayısı 17 milyondur. Söyleyince bu rakam kolay çıkıyor ama bu rakam 17 milyondur.
Komşu Yunanistan'ın yaşlısı genci dahil toplam nüfusu 10 milyon. Danimarka, Hollanda yaşlıları ile birlikte bu rakam etmiyor. Çok güzel bir şey mi evet, çok vahim bir şey mi o da evet. Çok güzel bir şey çünkü ciddi bir potansiyel. Eğer onlara eğitim verirseniz kucaklarsanız, onları topluma katarsanız, onların düşüncelerinden yararlanırsanız.
Çok kötü onlara sahip çıkmazsanız, kırarsanız. Avucunuzda bir dinamit durur, müthiş bir güçtür, müthiş bir potansiyeldir dedi.