CHP PM'ye Zonguldak'tan Milletvekili Ali İhsan Köktürk ile birlikte giren Alpago, Zonguldak örgütüne verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

CHP'nin 15. Olağanüstü kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı 68 kişilik Parti Meclisi listesinde Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk yer alırken,  "Bilim Kültür Yönetim Platformu"ndan da  PM'ye girecek olan 12 kişinin arasına Zonguldaklı Devlet Eski Bakanlarından Önay Alpago'da girdi.

Alpago PM'ye girmenin coşkusu içinde Gazeteniz Önder'e şu açıklamayı  yaptı:

"Türkiye, içinden geçtiği bu süreçte güçlü bir CHP'ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymakta ve bu nedenle daha büyük umut bağlamaktadır.  CHP bu umudu hayata geçirmek zorundadır. Korkunun yerine güveni, kamplaşmanın yerine toplumsal barışı,  onurlu yurttaş kimliği ile sosyal devleti ve hukukun üstünlüğünü yeniden inşa etmek durumundadır. CHP Cumhuriyetin kazanımlarına Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkarken, çağdaş demokrasinin özü ve dayandığı te mel değerleri de birlikte savunacaktır. Sayın Genel Başkanımızla birlikte bu kadroda yer aldığım için çok mutlu ve gururluyum. Aynı zamanda sorumluluklarımızın da bilincindeyim. Başta CHP Zonguldak örgütümüz olmak üzere, kurultayda destek veren tüm delegelere teşekkür ediyor, değerli hemşehrilerime selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum”