Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK terör örgütünün hain saldırısı sonucu 11 askerimizin ve 1 korucumuzun şehit edilmesine tepki göstererek, Türkiye'nin canı bir kez daha yandı. Hemen hemen, her gün aldığımız şehit haberleriyle yüreklerimiz dağlanıyor. Bizi en çok üzen de makamlarında oturanların yetersiz, sığ açıklamaları oluyor. Türkiye Kamu-Sen olarak siyasi iradeyi teröre karşı artık ciddi tedbirler almaya davet ediyoruz dedi.
Bacıoğlu, yazılı açıklamasında şunları söyledi;
Hakkari Çukurca'da 11 askerimiz ve 1 korucumuz daha şehit oldu. Türkiye Kamu-Sen olarak yetkilileri bir an önce ciddi tedbirler almaya davet ediyoruz. Türkiye'nin canı bir kez daha yandı. Hemen hemen, her gün aldığımız şehit haberleriyle yüreklerimiz dağlanıyor. Bizi en çok üzen de makamlarında oturanların yetersiz, sığ açıklamaları oluyor. Türkiye Kamu-Sen olarak siyasi iradeyi teröre karşı artık ciddi tedbirler almaya davet ediyoruz. Lafla peynir gemisi yürümüyor!.. 'Bıçak kemiğe dayandı' sözü, ardından 12 şehit vermemize neden oluyorsa, hiçbir anlam ifade etmemektedir. Devletin en üst makamlarında oturanların terör olaylarına karşı yaptıkları açıklamalar yetersiz kalmaktadır. Artık terör ve teröristlere karşı nasıl bir tedbir alınacağı açıkça kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Türk milletinin bir şehit haberine daha dayanacak gücü kalmamıştır. 'Demokratik Açılım' adı altında başlatılan girişimlerin ülkeyi ne hale getirdiği ortadadır. Teröristlerle müzakere anlayışından bir an önce vazgeçilmelidir.
Teröristlerin her terör eylemi sonrasında askerleri aciz gösteren ve suçlayan açıklamalarına izin verilmemelidir. Türkiye Kamu-Sen olarak bu mübarek günde şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine de başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Türk milletinin başı sağ olsun.