Devrek (METEM) Mesleki Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından düzenlenen kampanyada "Naylon Poşete Hayır Kampanyası" düzenledi. Bilinçli Tüketici Öğrenci Kulübü ve Giyim Üretim Teknolojisi Alanı öğrenci ve öğretmenleri tarafından Cumhuriyet Bulvarında açtıkları stantta 'Naylon Poşete Hayır" kampanyasında, vatandaşları pazar ve market alışverişlerinde bez çanta kullanmaları için kendi ürettikleri bez çantaları çok küçük bir miktar karşılığında sattı. Okullarına katkıda bulunan öğrenciler hem de vatandaşları bez çanta kullanmaya teşvik ediyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Cumhur Demirdöğen, "Okulumuz Giyim Üretim Teknolojisi Alanı öğretmenleri ve Öğrencileri tarafından vatandaşlarımızın pazar ve market alışverişlerine naylon poşet yerine bez çanta kullanmalarını teşvik için böyle bir kampanya düzenledik.
Amacımız çevre kirliliğine dikkat çekmek, çocuklarımıza gelecekte daha iyi bir gelecek bırakarak çevre bilincini aşılamak ve küresel ısınmaya dikkat çekmek için bu tür bir kampanya düzenledik.
Devrekli vatandaşlarımızın bu kampanyaya ilgi göstereceklerini ümit ediyoruz. Birkaç gün içerisinde ilçe pazarında alış veriş yapan halkımıza ücretsiz olarak bez çanta dağıtacağız. Bize bu destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.