Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu üyelerinden Muhammet Likoğlu yaptığı yazılı açıklamada, hiç kimsenin Erdemir’i savunarak bu kurumu aciz göstermeye hakkı bulunmadığını belirtti.

ERDEMİR ACİZ DEĞİL: Erdemir herhangi bir kurum kişi ve kişiler tarafından eleştirildiğinde bu arkadaşlar sanki, Erdemir tarafından görevliler gibi her defasında kalkan olma ihtiyacı duymalarını anlamakta zorlanıyorum. Erdemir gibi güzide bir kuruluşu savunmak sizin ne haddinize, Erdemir kendisini savunamıyor acizmiş gibi küçük düşürücü  görüntü vermek kabul edilebilir bir durum değildir.

“Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasının 3 bin 100 kayıtlı üyesinden biri olan Estaş A.Ş şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Esat Koç ile saz arkadaşları tarafından manşetlere çıkartılan haberler, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ile ilgili olarak söylenen söylemler kesinlikle yalan ve hedef göstermek için yapılmış açıklamalardır” sözlerinin ilk bölümde yer aldığı Muhammet Likoğlu’nun yazılı açıklaması ilçede yeni bir gerginliğin işareti oldu.

Kdz. Ereğli gibi sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan bir çok il merkezini geride bırakan ilçede son günlerde gerginliğin öne çıktığı bir süreç yaşanıyor.

Bunlardan bir tanesi ise TSO ile Estaş arasında yaşanmaya başladı. Estaş’ın başkanını hedef alan yazılı bir açıklama yapan TSO Yönetim Kurulu üyesi Muhammet Likoğlu, Erdemir’i bazı kişilerin savunur gözükerek korumaya kalkmasını da eleştirdi.

BASKI UYGULATTILAR

Likoğlu “Söz konusu manşetlere bilerek çıkartılan haberde, TSO Meclis üyesi oldukları ve sac tüccarlarını temsilen meclise seçildiklerini, Yönetim Kurulu’na defalarca Sac Tüccarlarının sorunları ile ilgili telkinde bulunduklarını, TSO Yönetimi tarafından dikkate  alınmadıkları ve TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Genç’in iyi niyetli olup konulara vakıf olmadığı ve Yönetim Kurulunda birileri  tarafından yanlış yönlendirildiği  yönündeki ifadeleri külliyen yalandır. TSO Yönetiminden sac tüccarlarının sorunları ile ilgili bir talepleri olmadığı gibi aksine talebi olan şirket ortaklarına da çeşitli şekilde baskılar uygulamaya ve uygulatmaya çalışmışlardır” dedi.

Muhammet Likoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

TOPLANTILARDA KONUŞMUYORLAR

Yeni dönemde Kdz.Ereğli TSO Meclisi 17. toplantısını gerçekleştirmiştir. Sözde Sac Tüccarlarının temsilcileri oldukları bahse konu bu kişiler, bu zamana kadar bırakın sac tüccarları ile ilgili Ereğli ile ilgili ya da herhangi bir konuda bir kelime yada ağızlarından bir harf ve ses çıkmamıştır. Ayda bir toplantıya gelir çay içer, geldikleri gibi de katılımcılık sağlamadan giderler. Mecliste her üyenin konuşması tutanaklara geçerek resmen kayıt altına alınmaktadır bunun en somut delili de bu belgelerdir.

Sac Tüccarlarını temsil ettiklerini iddia eden bu kişiler kendilerini temsil ve ifade etmekten aciz kişilerdir. Ereğli’de Sac Tüccarları bir Estaş şirketinde 20 kişiden ibaret olmadıkları herkes tarafından bilinmelidir. TSO’ ya kayıtlı Sac Ticareti ile iştigal eden 500 firma mevcuttur. TSO’nun hiçbir zaman bir kişi kurum için, bir avuç insan için hizmet vermesi söz konusu olamaz, TSO tüm üyeleri ve tüm Kdz.Ereğli için mücadele verir.

TSO Yönetim Kurulu tüm meslek gruplarını temsil eder, sac ticaretinin Ereğli’de lokomotif sektör olduğu her yönetim kurulu üyesi tarafından bilinmekte ve göreve geldiğimiz günden bu yana her ortamda Sac Tüccarlarının sorunları ve geleceği  ile ilgili sorunlar  zaman zaman ilgililere iletilerek çözüm aranarak gereği yapılmaktadır. Ancak bu arkadaşlar her defasında bu girişimlere katılmazlar ya da sabote ederler. Toplantılarda sözde birilerine yaranmak için canlı telefon bağlantıları yaptıkları herkesçe bilinmektedir.

NE SIFATINIZ VAR?

TSO Yönetimini eleştiren ve kendilerine kişilik ve kimlik arayan bu arkadaşların mazisi ve kişilikleri herkes tarafından bilinmekte, geldikleri noktada sermayeleri bu olmuş,  doğrusu ne sıfatla beyanda bulunduklarını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ereğli’de 500 civarında metal sektöründe faaliyet gösteren Sac Tüccarı varken bu ve bunlar gibilerin yüzünden 30 firma kalmıştır.

Herkes tarafından bilinir, dün her türlü ….  yaptıkları kişiyi bugün eleştirir olmuşlardır ne oldu da şimdi böyle oldu? Bu ve bunlar gibileri anlamak gerçekten zordur. Bu arkadaşların neyin peşinde olduklarını iyi bilmekteyiz, ancak seçtikleri yol yanlıştır bilmelerini isterim. Bundan böyle kimse Estaş ve kendileri üzerinden siyaset yapmamalıymış, siz kimsiniz ki? Sizi  konuşan kim? Ne sıfatınız var kendinizi ne sanıyorsunuz?

Artık susmayacaklarmış! Ses çıkaracaksınız da size çıkarmayın diyen mi var?

ERDEMİR UYARMALI

Erdemir göz bebeğimiz Türkiye’nin ve bölgenin en büyük kuruluşu saygın kişiliğe sahip, ülkemizde ve bölgemizde söz sahibi güçlü bir kuruluş olup, TSO’nun en büyük üyesidir.

Erdemir herhangi bir kurum kişi ve kişiler tarafından eleştirildiğinde bu arkadaşlar sanki, Erdemir tarafından görevliler gibi her defasında kalkan olma ihtiyacı duymalarını anlamakta zorlanıyorum. Erdemir gibi güzide bir kuruluşu savunmak sizin ne haddinize, Erdemir kendisini savunamıyor acizmiş gibi küçük düşürücü  görüntü vermek kabul edilebilir bir durum değildir. Erdemir yetkililerinin bunlara gereken uyarıyı yapacağına inanıyorum.

HADDİNİ BİLECEKSİN

Bundan böyle herkes haddini ve yerini iyi bilmelidir, hiç kimse TSO ve Yönetimi üzerinden pirim yapmaya kalkmasın, herkes işini yapsın üzerine vazife olmayan konulara atlamasın. Bu şekilde kendinize bir menfaat sağlamanız söz konusu olamaz, ancak ciddi ve samimi olanlar ayakları yere basan ne istediğini bilen kimlik ve kişilik sahibi olanlar kendilerine yer bulabilirler.