Köktürk, İsrail'in saldırısı sonucu hayatlarını kaybeden Türk vatandaşların cenazesine AKP'li bakan ve milletvekillerinin katıldığını terör kurbanı Türk Silahlı Kuvvetleri Subayı'nın eşinin cenazesine hiçbir yetkilinin katılmamasını Başbakan Erdoğan'a sordu.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması talebi ile Türkiye Büyük Millet Meclisine verdiği soru önergesinde İsrail Ordusu'nun yaptığı saldırı sonucu yaşamını yitiren Türk vatandaşların cenazesine AKP'li Bakan ve Milletvekilleri katılırken Türkiye'yi yasa boğan Teğmen Cumhur Akdağ'ın eşi terör kurbanı Pınar Akdağ'ın cenazesine AKP hükümetinden tek bir yetkilinin bile olmadığını vurguladı.
HAVAALANINDA HAZIR BULUNDULAR
Köktürk soru önergesinde şu görüşlere yer verdi: İsrail Ordusunun uluslararası hukuka aykırı ve ölçüsüz saldırısıyla yaşamını yitiren Türk vatandaşlarının cenazelerine, başta Başbakan Yardımcınız Sayın Bülent Arınç, TBM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Sayın Zafer Üskül olmak üzere çok sayıda AKP Milletvekili katılmıştı. Dışişler Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu ile Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ yaralıları karşılamak için gece yarısından sonra askeri havaalanında hazır bulunmuşlardı. Saldırıda hayatını kaybedenler için Fatih Camii'nde kılınan toplu namaza Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız ve AKP Milletvekili Nusret Bayraktar katılmıştı. Baskında yaşamını yitirenlerin memleketlerinde yapılan cenaze törenlerinin hepsinde AKP'li Bakan ve Milletvekilleri hazır bulunmuşlardı."  
TEK BİR YETKİLİ YOKTU
Bu törenlerden bir hafta sonra; Osmaniye'de Kanlıgeçit Jandarma Komutanlığı'na düzenlenen terörist saldırıda lojmanın balkonunda başına isabet eden bir kurşunla ağır yaralanan hastanede yaşamını yitiren Teğmen Cumhur Akdağ'ın eşi Pınar Akdağ önceki gün İzmir'de toprağa verildi. Terör kurbanı Pınar Akdağ toprağa verilirken AKP Hükümetinden tek bir yetkili yoktu. Oysa aynı zamanda İzmir Milletvekili olan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün bu törene katılarak acılı aileye ve TSK'ya destek vermesi teröre karşı verilen mücadelede önemliydi.
DÜĞÜNE KATILMAK İÇİN GİTTİ
Buna göre; Terör kurbanı Pınar Akdağ'ın cenaze törenine Hükümet yetkililerinden birinin bile katılmamasının nedeni nedir? Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün cenazeye katılarak, İzmir Milletvekili olarak aileye ve TSK'ya destek vermesi, Türkiye'nin teröre karşı verdiği mücadelede kararlılığını dosta düşmana gösterilmesi bakımında önemli olmayacak mıydı? İzmir'de Pınar Akdağ'ın cenazesinin toprağa verildiği gün Anadolu Ajansı "Bakan Gönül ve eşi Sevim Gönül Erzurum'a geldi. Gönül, havalimanında yaptığı açıklamada, ziyaretin gayri resmi olduğunu, aile dostlarının düğününe katılmak için Erzurum'a geldiğini söyledi" haberini geçmiştir.
Bakan Gönül'ün, çok genç yaşında yaşamını yitiren bir terör kurbanının cenaze törenine katılmayarak, bir düğüne katılması "bilinçli bir siyasi tavır" mıdır? İsrail saldırısında yaşamını yitiren yurttaşlarımızın cenazelerine AKP Hükümeti tarafından gösterilen ilgi ülkemizin bölünmez bütünlüğü için şehit düşen askerlerimiz ve yurttaşlarımız için niçin gösterilmemektedir?