Kandilli Dayanışma Evi Başkanı Abdurahman Canlı, son bir yıl içindeki gelişmeleri değerlendirdi.

Yerel yönetimin uygulamalarını eleştiren Canlı, Kdz. Ereğli-Kandilli yolu ile ilgili belirsizliklere de dikkat çekti. Canlı, bir kez daha termik santrallere karşı olduklarını ifade etti.

Kandilli. Kdz. Ereğli'nin en önemli beldesi Kandilli. Kömürün bulunuşunun ardından ilk kömür işletmeciliğinin yapıldığı Kandilli. Ereğli'ye bir nefes kadar yakın ama bir o kadar da hizmetten çok uzakta tutulan Kandilli.
İşte o Kandilli'de uzun yıllardır işler iyi gitmiyor. Yerel yönetim siyasal iktidardan yana olsa da, karşı olsa da hizmet almaktan sahipsiz bırakılan bu Kandilli'yi yeniden eski cafcaflı yıllarına döndürecek olan yeni yol güzergahının değiştirilmesi için başlatılan çalışmaların sonuçlandırılmadığı Kandilli'de, ses verip de sağır kulakları uyandıran da kalmadı anlaşılan. Kandilli'de yılan hikayesine dönen yol konusu hakkındaki düşüncelerini de açıklayan Kandilli Dayanışma Evi'nin Başkanı Abdurahman Canlı, "Seçimlerin üzerinden geçen bir yıllık süre içinde Kandilli de nelerin değiştiği ya da nelerin değişmediğine bakıldığında aslında çarpıcı sonuçlar görmek olanaklı" sözleriyle girişini  yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi:

ÇALIŞANLAR ALACAKLI
Belediye hizmetleri açısından, ücretlerini halen tam alamayan ve maaş-sosyal hak alacaklarının ne kadar olduğunun hesabını bilemeyen personellerin durumunda hiçbir değişiklik yok. Her birinin alacağı 30.000 TL nin üzerinde sanırım, memurların dışında tabi.
Alt yapı bir yıl önce nasılsa yine aynı. Yıllardır Çamlı mahallesin de açığa akan kanalizasyon için bir çalışma başlatılmış gibi. Çözüm olup olmayacağını bölge halkı görecek. Bana göre çözüm olmayacak çünkü, Kandilli bölgesinin neredeyse yarısının kanalizasyon ve yağmur suyunun tahliye edildiği bu hat yeterli gelmeyecek ve dik olarak kazılan hat patladığı yerde istenmeyen sonuçlar doğuracaktır. Zaten çok oynak bir zemine sahip bir yer Çamlı. Yağmur suyu ile evsel atıkların ayrılması ve iki tahliye hattı olmalı, aynı zamanda bölgeyi dikine kesen hattan da vazgeçilmeli.

İŞ MAKİNASINDAN ÖNCE MAKAM ARACI
Bir iş makinesi alma isteklerinin olduğunu biliyoruz. Tabi makam aracı kadar acil olmadığından, zaman içinde alacaklar. Buna da hayırlı olsun demek gerek. Belediye personellerinin nerelerde nasıl çalıştırıldığı konusunda çeşitli söylentiler var. Bunun takdirini de bölge halkına bırakmak gerek. 

KANDİLLİLİLİK ÖLÇÜSÜ
Yaptığımız en son tartışmada bana karşı üstünlük olarak öne sürdüğü benim Kandilli de evimin olmadığı oysa kendisinin evi olması nedeniyle, benden daha fazla Kandillili olduğu yönlü iddiasını pekiştiriyor ve ev yapımını devam ettiriyor. Sağlıklı bir ömür sürsün içinde. Ben kendisine şunu hiç söylemedim."Allah herkese nasip etsin, 4 tane çocuk yetiştirdim bu bölgede hepside bizim gibi insanlara göre iyi eğitimli ve meslek sahibi insanlar. Kaç tane ömür yaşasan bunu başarabilirsin" diye sormadım. Yine de çocuklarının benimkilerden daha başarılı olması dileğimdir.

YOL ÇALIŞMALARINDAN BELEDİYELERİN DE HABERİ YOK
Yılan hikayesine dönen yol sorunu devam ediyor. Temsilcileri yenilenen yol komisyonunun çalışmalarına katkı sunmaya devam ediyoruz. Sanırım 20 gün önceydi AKP il başkanını ziyaret ettik. Anayasa değişikliği çalışmalarından sonra bölge Milletvekilleri ve Ulaştırma Bakanıyla komisyonu görüştürme sözü verdi. Buna bir hazırlık olarak ta Karayolları genel müdürlüğünden bir Topograf grubu geldi ve güzergah üzerinde bir çalışma yaparak proje hazırlayacaklarını söylediler. Doğaldır ki biz ekibin geldiğini tesadüfen öğrendik ve ne yaptıklarını anlamaya çalıştık. Bu çalışmayla projeyi Keşkek köyünün alt kısmından geçen eski demiryoluna bir menfezle geçip, Demiryolunu kullanarak Balı köyü ne geçirmek üzerine kurmuşlar. Sanırım böyle çıkacak.
Öncelikle bu çalışmalardan haberi olması gereken 2 tane belediye ve 11 tane muhtar var. Hiç birisinin ne yaptığı hakkında fikrim yok. Bizim Kandilli Ereğli arasında güvenli bir yola gereksinimimiz var.
Bunu güzergahının neresi olacağı önemli değil ancak Demir yolu üzerindeki Keşkek- Buruncuk durağı ile Balı Köyü arasından bu yolun güvenle geçmesini olanaklı görmüyorum. Herkes yolun alt kısmındaki harekete bakar ama burada tehlike üst kısımdan olacak akıntıyla meydana gelir. Güvenli bulmadığımı söyledim. Bu yol çalışmasının gündeme alınması ve sürdürülmesi konusundaki duyarlılıklarından dolayı Sn Celil UZUN 'a, Sn Erol ŞAHİN 'e ve Sn Osman TAN  başta olmak üzere herkese yeniden kendi adıma teşekkür ederim.

SENDİKA DESTEK VERDİ  
Sonuç olarak Belediye seçimlerinde tercih kullanan yurttaşlarımız çok iyi tanıdıkları insanlar arasından tercih yaptılar saygı duyulmalı. Sayın Belediye Başkanı zaten 1999- 2004 arasında Belediye başkanlığı yapmıştı ve diğerlerinden daha iyi tanınıyordu.
Ayrıca seçimi kaybettiği 2004 yılı ile 2009 yılı arasında 4 yıldan uzun bir süre tek bir gün işyerine gelmeden yer altı maaşı aldığını, bir işçi bölgesi olan bölgemizde bilmeyen hiç kimse yoktur.
Buna rağmen Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şubesinin şimdiki yöneticileri, Genel Merkez Genel Başkan Yardımcısı açık bir biçimde desteklediler. Bu 4 yıllık süre içinde bu işyerlerinde haksızlığa uğrayan, yaralanan hatta ölen insanların vebali de bu yöneticilere aittir.

TERMİK SANTRAL
Termik santrallere karşıyız. Rüzgar ve güneş enerjisi gibi doğayı kirletmeyen enerjilerin kullanılmasını insanlık için doğru olduğunu düşünüyorum. Köseağzı'na kurulmak istenen termik santral kurulması engellendi. Köseağzı veya Kireçlik fark etmez, bu santraller kurulmamalı.