Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar, Nevruz Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamasında Nevruzun, Türk Dünyasının ortak bayramı olduğunu vurguladı.
Alemdar, "Bir Türk Bayramı olan Nevruz amacına uygun olarak kutlanmalıdır. Nevruz'u amacından saptırarak bu günü bir ayaklanmaya veya bir terör gününe çevirmek kimsenin haddine değildir" dedi. Bolluk ve bereket bayramı Nevruz hakkında yapılan açıklama şu şekilde: "Konar-göçer Türk topluluklarında tabiat ile iç içe, kucak kucağa yaşanır ve toprak "ana" olarak vasıflandırılır. İşte Türk'ün düşünce sisteminde bu nedenlerden dolayı "baharın gelişi" önemlidir.
Nevruz, Türk dünyasının engin coğrafyası Asya Kıtasında, Kafkasya'da, İran'da, Anadolu'da ve Balkan devletlerinin çoğunda yaygın bir şekilde kutlanmaktadır. 21 Mart günü hala daha Manisa'da halka "Mesir Macunu" dağıtılır. Doğu Anadolu halkı için sadece Nevruz Günü değil, Nevruz Gecesi de kutsaldır. İç Anadolu da Nevruz "Mart Dokuzu", Giresun da "Mart Bozumu",Anadolu'nun bazı yörelerinde "Kara Çarşamba" bereket, dilek tutma ve şifa sembolü gibi adlar altında kutlanan bir bayramdır.   Alevi-Bektaşi topluluklarında Nevruz'a Hz. Ali'nin doğum günü, Hz. Ali ile Hz. Fatma'nın evlendikleri gün, Hz. Ali'nin halife yapıldığı gün gibi inanılarak kutlanır. Ayrıca Türklerde Nevruz, kurtuluş günü olarak ta kutlanılır. Türklere göre Nevruz, Ergenekon'dan çıkıştır. Nevruz, Türk kültürünün teneffüs edildiği her yerde büyük bir coşku ve büyük bir heyecanla yüzyıllardır kutlanmış ve kutlanmaya devam edilmektedir. Kısaca söylemek gerekirse Nevruz Bir Türk Bayramıdır. Bir Türk Bayramı olan Nevruz amacına uygun olarak kutlanmalıdır. Nevruz'u amacından saptırarak bu günü bir ayaklanmaya veya bir terör gününe çevirmek kimsenin haddine değildir. Nevruz'u amacından saptırarak kutlamaya çalışanlar, geçmiş tarihlerini ve Atalarına ihanet etmiş oluyorlar. Nevruz Orta Asya'dan Balkanlara uzanan coğrafyada nesilden, nesile aktarılan bir geleneğe, tarih bilincine, doğa sevgisine, yaşama sevincine ve ruh güzelliğe dönüşerek; hoş bir şenliğe, birlik ve beraberliğe, dostluğa ve sevgiye kucak açmaktadır. Her geçen gün uzlaşı ve barışı arayan insan, insan toplulukları ve milletler için Nevruz her yıl iyi bir fırsat olarak kullanılmalıdır. Ülkemizin farklı bölgelerinde, farklı şekillerde kutlanan Nevruz Bayramı artık 21 Mart günü resmi olarak kutlanmalıdır. Ergenekon'dan çıkış günümüz, Baharın ilk günü, Yılın ilk günü, yeni gün, bolluk ve bereket bayramı,?
21 Martta bütün TÜRK DÜNYASI'NI birleştiren, bütünleştiren NEVRUZ BAYRAMI kutlu olsun."