Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Mart ayı meclis toplantısında meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında son dönemlerde sürekli konuşulan ancak bir türlü adım atılmayan hastane yapımı ile ilgili olarak net konuştu. Bu bölgenin devlete ödediği vergilerin geri dönüşümünü alamadığını vurgulayan Posbıyık, DDY arazilerine hastane yapılmasını ise "ihanet" olarak değerlendirdi. Osmantepe konusunda ısrarcı olmadıklarını Kepez'den Subaşına kadar olan alana hastane yapılması durumunda her türlü katkı ve desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Posbıyık, Kaynarca konutlarında bulunan 170 bin m2.'lik alanı önerdi.

NEYİN PAZARLIĞI YAPILIYOR?

Posbıyık şu açıklamaları yaptı: Ereğli?de en çok konuşulan konu hastane. Zonguldak en yüksek vergiyi veren bir vilayet. Geriye dönüşlerde yüzde 50?yi dahi alamıyor. 10 tane vilayetin içerisinde en çok vergiyi veren ama geri dönüşümü alamayan Zonguldak ve ilçeleri. Sağlık Bakanlığı hastane yapacakmış, yapacak tabi. Nereye yapacak, buraya. Vatandaşın verdiği ödediği vergiler ile yapacak. Hastane iyi konumda değilse iyi işlev vermiyorsa hastane yapmak mecburiyetinde. Yok hastane yapacağım yer bulun 40 milyon TL bütçe ayırdım, yer bulmazsanız yapmam deniliyor neyin pazarlığını yapıyorsunuz? Sen buraya bu hastaneyi yapmak zorundasın. Yer bulunmazsa yapmam? Ne demektir bu ya.

BİZ OSMANTEPE DEDİK

Yeri de bulacaksın hastaneyi de yapacaksın. Biz yeri bulduk Osmantepe dedik. Kaymakam, Başhekim ile Fazlı Erdoğan ile İmar Müdürü ile yerel yöneticiler olarak anlaştık Osmantepe diye söyledik. Devlet Demir Yolları arazileri büyük çabalarla bize geçti. Herkes gözü oraya dikti. Hastaneyi de oraya yapacaklar. Devlet Demir yollarının oraya arsa yapılır mı ya? Ereğli?ye ihanet etmek istiyorlarsa buyursunlar yapsınlar. Para bu bölgedeki insanların ödediği vergilerle çıkıyor. Yer bulamadınız mı gelin bulalım. Toplu Konut yapılan kaynarca konutlarının altında 170 bin m2. dönüm Ereğli Belediyesi?nin ürettiği bir alan var. Toplu konut yapacağız dedik bir türlü olmuyor. Aylardır konuşuluyor olmuyor, neden olmuyorsa. Bu yeri size verelim yarısına toplu konut yapın yarısına hastane yapın. Müthiş geniş alanları var. Alın size yer, 170 bin metre karelik alana 6 mı 7 milyar mı versin alsın yapsın. Çözüm yolu çok. Açık ve net devlet demir yolları arazisine ben ve arkadaşlarım hastaneyi yaptırmayız.