Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 74.yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.
Posbıyık, Dünyanın görüp görebileceği en büyük askeri deha ve devlet adamı, TürkiyeCumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 74.yıldönümünde özlem ve sevgiyle yâd ediyorum.
Gencecik yaşta, henüz askeri lise öğrencisi iken yüreğinde canlanan tam bağımsız Türkiye aşkı ile 57 yıllık ömrünün son anına kadar vatanı ve milleti için mücadele eden; kelimenin tam anlamıyla yoktan bir ulus yaratan Gazi Mustafa Kemal, açık bir dille ifade etmek isterim ki, bugün özlemini en fazla hissettiğimiz insandır.
1908'de, Trablusgarp Savaşı'ndaki sorumluluğu ile başlayan şanlı askerlik vazifesi döneminde, en önemli cephe savaşlarında liderlik yapan Büyük Komutan, aradan geçen yaklaşık bir asırlık süre boyunca eşi ve benzerine rastlanmayan zaferlere imza atmıştır. Başkomutanlık Meydan Savaşı ve bu savaşın akabinde işgalci Yunan kuvvetlerinin İzmir'de deniz dökülmesiyle sona eren, uluslararası antlaşmalarla da sonucu tescillenen bu zaferler, ardından da 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet'in ilanında en büyük role sahip olan Büyük Ata, sadece on yıllık kısa bir zaman diliminde ekonomiden sanayiye birçok alanda ayağa kalkan bir devlet yaratmıştır.
İnsanlık tarihinde, 57 yıl gibi kısa sayılabilecek hayatı kitaplara sığmayan böyle bir önder, dünyaya hiç gelmedi. Ve dahası vefatından bu yana aradan geçen 74 yıla rağmen aziz milletimiz, kendisini bir imparatorluğun küllerinden yaratan Ata'sını hiç unutmadı.
Bugün, tarihinin şanlı sayfalarını ve o sayfalara not düşen atalarını görmezden gelme, yok sayma ya da inkar etme gibi, hiçbir insanî duygunun kabul edemeyeceği gaflete düşenlerin olduğu toplumumuzda, bizden önceki kuşakların yaptığı gibi, bizden sonra geleceklerin de Atatürk ve O'nun dava arkadaşlarını unutturmayacaklarına inancım tamdır.
Biz, Ata'mızı yüreğimizde, O'nun devrimlerini hafızamızda yaşatıyoruz. Atatürk'ün izinde yılmadan, bir an bile yorulmadan yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz.
Hiçbir güç Büyük Atatürk gerçeğini ve O'nun kutsal emaneti olan Cumhuriyet'imizi yok etmeye muktedir olamayacaktır. Bu kara düşüncenin zerresine bile asla tahammül etmedik, etmeyeceğiz.
Bugün, o kara 10 Kasım'dan tam 74 yıl sonra özledik diyebiliyorsak; bu, Ata'mızın yokluğunda bile ne kadar değerli bir devlet adamı olduğunun en açık göstergesidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha sevgi ve rahmetle anıyor, maneviyatı önünde derin bir hürmetle eğiliyorum dedi.