Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetler Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlediği Sağlığın Geliştirilmesi Çalıştayı 100 beden eğitimi öğretmenin katılımıyla yapıldı.
Mehmet Çelikel Lisesi Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mehmet Kızılcık, İl Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Orhan Şahin, Nazım Erduran, Eğitim Şube Müdürü Ersin Durmuş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmi Güneş’in yanı sıra il genelinde çeşitli okullarda görev yapan yaklaşık 100 beden eğitimi öğretmeni katıldı.
Beden Eğitimi öğretmenlerine yönelik yapılan sağlığın geliştirilmesi çalıştayında bir konuşma yapan İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mehmet Kızılcık, “ Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite başta olmak üzere bir çok kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur.Toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivite spor kelimesi ile eşanlamlı olarak algılanmaktadır. Oysa fiziksel aktivite günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda spor aktivitelerinin yanı sıra egzersiz, oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktiviteler de fiziksel aktivite olarak kabul edilmektedir. Bir kişinin bir dilim baklava yediği zaman en az 10 bin adım atması gerekmektedir. Ama biz günde 5 bin adım bile atmıyoruz” dedi.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmi Güneş ise, “Bir konunun tasarlanması ve uygulama öncesinde böyle bir organizasyondan inanıyorum ki iyi sonuçlar alacağız. Günümüzde artık tehlike kapımızı çaldı. Avrupa’da Obezitenin yaygınlaşması neticesinde bizler obezitenin üstüne çıktık. Makine ve teknolojinin hayatımıza girmesiyle birlikte her şeyi makineye bağladık. Bir toplumun olmazsa olmazı sağlıklı insanlara sahip olmasıdır. İnsanların gündelik aktivite mutlaka hayatına girmelidir.Düzenlenen çalıştayın başarılı geçmesini istiyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum“ dedi.
Konuşmaların ardından salonda bulanan beden eğitimi öğretmenleri 6 kişilik gruplar halinde toplanarak fiziksel aktivite ile ilgili eylem planı, beden eğitim etkinliklerine katılımların artırmaya yönelik yöntemler neler olmalıdır, ilinizde hareketli bir toplum bilinci kazandırmaya yönelik olarak ne gibi bir etkinlik sürdürmeyi düşünüyorsunuz, toplum bireylerinin hareketli yaşam bilinci kazanmasını sağlayacak yöntemler neler olabilir şeklinde çalışmalar yaptılar.