Zonguldak'ta meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden Köksal Kadıoğlu, toprağa verildi. Kadıoğlu'nun kız kardeşi Nilüfer Zengin'in feryadı yürekleri sızlattı.
TTK'ya bağlı maden ocağında dün yaşanan metan gazı püskürtmesi sonucu hayatını kaybeden taşeron işçilerden Köksal Kadıoğlu'nun (48) cenazesi, Kozlu merkezde bulunan Aziziye Camiine getirildi. Burada musalla taşında Türk bayrağına sarılı olan tabuta sarılan Nilüfer Zengin gözyaşlarına boğularak Benim sitemim bu sisteme ve düzene. Onu bu ocağa sokan sisteme sitem ediyorum. Hiç ocağa girmek istemiyordu. Emekliliğine 4-5 yıl kalmıştı. Abi gitme diyordum, bana 'görüyorsun iş mi var diyordu.' Ocağa girmemek için aylarca ağladı. Ama sigortası için ocağa girdi dedi.
Talihsiz işçi Kadıoğlu, Bakan Taner Yıldız ve beraberindekilerin de katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Köksal Kadıoğlu, gözyaşları arasında Kozlu Merkez Mezarlığına defnedildi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, cenaze namazının ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne giderek göçükten yaralı kurtulan işçiyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.