TMMOB Şehir Plancıları Odası Zonguldak İl Temsilcisi M.Yesari Sezgin, Mimarlar Odası İl Temsilcisi Turan Demirtaş'ın plan notu üzerine yaptığı açıklamaları Oda olarak üstlerine alınmadıklarını açıkladı. Sezgin,  yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"Tarafımızdan yapılan plan notunun bir maddesi ile ilgili açıklamanın ardından yapılan Sayın Turhan Demirtaş'ın açıklamasının içinde, 'birkaç kişinin çıkarı için kentin felakete sürüklenmesine karşıyız' ifadesi bulunuyor. Bu ifadenin bizim açıklamamıza istinaden yapıldığını zannetmiyorum. Turan Ağabey gibi uzun yıllar meclis üyeliği ve imar komisyonu üyeliği yapmış bir teknik elemanın söylediğimiz şeylerden böyle bir sonuç çıkartılmayacağını bildiğinden eminim. Üstelik biz açıklamamızda imar planlarındaki emsal uygulaması neden kullanılır, amacı nedir? KAKS (Kat Alanı, Kat Sayısı) oranı sabit iken KAKS oranının değişme-sinin ne zararı vardır? 'Bina taban alanı küçültülüp H artırılırsa parsel içerisindeki açık alanlar artar mı azalır mı?' gibi konulara değinirken Turan Ağabey'in açıklaması, 'Etrafta çiçekler istiyoruz.
Gençlerimiz birahaneye gitmesin, çocuklar sokaklarda top oynayabilsin, isteyenlerin ucuz fiyatlarla alabileceği arsalar üretilsin, gecekondular tapulandırılsın' gibi daha çok evrensel konulara yer veren bir açıklama olarak gözüküyor. Bu taleplerin birçoğuna katılmamak mümkün değil. Bu sebeplerle odamızı karşı bir açıklama olarak algılamıyorum."