AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti İl Başkanları toplantısı ve Mithatpaşa Tüneli ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan il başkanları toplantısını değerlendiren AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, şöyle dedi:
Bizim aylık rutin şekilde yapmış olduğumuz il başkanları toplantısından bir tanesiydi. Başbakanımız yurt dışındaydı öğleden sonraki bölüme katıldı. Malum biliyorsunuz bu günlerde Türkiye gündemi oldukça yoğun. Başbakanımızın basına açık olan bölümde yapmış olduğu konuşmadan sonra hemen ani bir telefon ile aramızdan ayrıldı.

ÇOK ÖNEMLİ BİR GELİŞME YAŞANDI

Önceki akşam üzeri çok önemli bir gelişme yaşandı. İsrail Türkiye'den Mavi Marmara olayı ile ilgili yapmış olduğu özür açıklamasıydı. ABD Başkanı Barack Obama'nın İsrail bölgesinde yapmış olduğu ziyaretler neticesinde böyle bir açıklama hem ülkemiz hem de bölgemiz adına istikrar adına çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Başbakanımız bu vesile ile aramızdan ayrılmış oldu. Toplantı gündemimizde ülke ve bölge gündemini değerlendirdik.

MİTHATPAŞA TÜNELİ

Mithatpaşa Tüneli'nin trafik sorununa katkı sağlayacağını söyleyen AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, tünel çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını belirterek şöyle dedi:
Mithatpaşa Zonguldak için çok önemli bir ulaşım ağımızdan birisidir. Şehir trafiğinin rahatlaması açısından çok önemli bir proje olarak görüyoruz. Bir an evvel başlanıp bitirilmesi konusunda halkımızın ve bizlerin de çok heyecanlı bekleyişleri var. İhalesi yapıldı. Biz bununla ilgili bir takım açıklamalar yaptık. Kamuoyunda muhalif gruplar bunu saptırmaya çalıştı. Sanki yapıldı, yapılmayacak, bekliyor, bekletilecek gibi doğru olmayan yerlere çekmeye çalıştılar. Ama sapça tüneli üzülmez tünelleri ve mithatpaşa tünellerini aynı firma almıştı. Kısa süre içerisinde Mithatpaşa Tüneli'ne başlayacaklarını söylediler. Mithatpaşa Tüneli tek tüplüydü, çift tüpe çevirdiler. Bu da Karadeniz Sahil Yolu bağlantısı olması münasebetiyle önemli bir proje olarak görüyoruz. 1820 metre civarında uzunluğu var. Çift tüp olarak devam edecek. Başladılar inşallah kısa süre içerisinde de bize bitirmeyi taahhüt ettiler. Ödenek konusunda herhangi bir sıkıntı ve problem olmadığını ifade etmek istiyorum.Çünkü bunu speküle etmeye çalışan bir takım sivil toplum örgütleri mensupları açıklama yapıyor.

SANKİ YATIRIM GELMESİ İSTEMİYORMUŞ GİBİ!.

Sanki Zonguldak'a yatırım gelmesini istemiyormuş gibi, gelmesin geciksin de iktidar yıpransın gibi düşünceler içerisindeler. Buna destek vermeleri lazım, bir an evvel bitmesi için. Ödenek konusunda sıkıntı yok, bölgede bir takım ziyaretlerde bulunacağız. Firma yetkilileriyle zaman zaman görüşüyoruz. Onların sıkıntısı olduğu zaman hemen müdahale ediyoruz. Kaldı ki Sapça ve Üzülmez Tünelleri'ndeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ayrıca üç vardiya olarak çalışmalar devam ediyor. Üç vardiya çalışabilmeleri için gerekli izinler Valimiz tarafından verildi. Mithatpaşa Tüneli'nin üç vardiya olarak çalışılıp kısa süre içerisinde bitirilip Zonguldak'a trafik sorunun da bir nebze giderilmiş olacağını düşünüyorum.

"SPOR ŞEHRE SİNERJİ VERİYOR

Gazetecilerin, şehir stadı ile ilgili sorularını yanıtlayan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Ben teşkilat mensubu olarak bölgemizdeki bir takım sorunları milletvekillerimize, bakanlarımıza iletmekle mükellefim. Ben stadın durumu ile ilgili bir takım dosyaları bakanımıza ilettim. Ancak Zonguldak'ın dışında başka illerde, birinci ve ikinci ligde olan bazı takımların da buna benzer stat sıkıntısı olduğunu biliyoruz. Bu sorunların çözülebilmesi için TOKİ arsa karşılığında statlar yapıyor. Biz de TOKİ'ye böyle bir proje sunabilir miyiz diye düşündük. Bir çalışma yaptık. Biliyorsunuz, Gökgöl Tüneli'nin hemen üzerinde 150-180 dönüm arasındaki bir arazinin Gençlik Spor'a tahsisi ile ilgili bir çalışma başlattık. Elvanpazarcık Belediye Başkanımız Hüseyin Uzun ile birlikte Orman Bakan yardımcımızla görüştük. Tahsisini sağladık. Bitmek üzere. Tabii bizim elimizde arazi olduktan sonra herhangi bir sorunu olmayan araziyi Gençlik Spor Bakanlığımıza tahsis yapıldıktan sonra onlarda TOKİ'ye teslim ederek, böyle bir stat yapabilme imkanı olabilir diye düşündük. Tabii bu birinci alternatifimiz. Tabii farklı planlarımız da var. Sivil toplum örgütlerimizin, Valimizin, milletvekillerimizin top yekün bir eylem içerisinde olması gerekiyor. Elbette ki bu stat Zonguldak'a yakışmıyor. Zonguldak'a daha güzel ve modern bir stat yapılması lazım. Tabii ki Zonguldakspor'un hakkı üçüncü lig değil. Zonguldakspor'un hakkı birinci ligdir. Herkesin bu duygular içinde olduğunu düşünüyorum. Bunun için alt yapı çalışmalarının olması lazım. Zonguldakspor'un özellikle buralara gelmesinde katkı sağlayan iş adamlarımız var. Siyasilerimiz var. Destek veren kitle örgütlerimiz var. Onlara buradan çok teşekkür ediyorum. Spor şehre sinerji veriyor. Biz de siyasiler olarak da sportif faaliyetleri yapabilecek mekanlar olması için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Ama ben Yayla'da bulunan stadımızın okullarımızın, o bölgenin rehabilite edilmesi, elden geçirilmesi konusunda bir proje çalışması başlattık. Hatta okullarımızın bile orada sayısının çok olduğunu ifade ettim. Başka yerlere taşıyabiliriz dedim. Arazi konusundaki sıkıntıları çözdüğümüz takdirde TOKİ'ye yer gösterdiğimiz takdirde Zonguldak'a yakışan bir stat yapabiliriz diye düşünüyorum diye konuştu.