Özgürlük ve Dayanışma (ÖDP) Partisi Zonguldak İl Başkanı Ali Deliak ve beraberindekiler, Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı'yı ziyaret etti.

ÖDP Zonguldak İl Başkanı Ali Deliak ve beraberindekiler, Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı'yı ziyaret ederek, yapacakları her türlü eylemde ve mücadelede yanlarında olacaklarını söyledi.

TASFİYE EDİLMESİ AMAÇLANIYOR

Ziyarette konuşma yapan ÖDP Zonguldak İl Başkanı Ali Deliak, 2B yasası, kentsel dönüşüm yasası ve bütün şehir yasasının bir tamamlayıcısı olarak hazırlanan ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) tasfiye etmeyi amaçlayan torba yasa tasarısı TBMM gündemine getirilmek üzere hazır tutulmaktadır. TMMOB, bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenliğin değil halkımızın hizmetine sunma ilkesi ile hareket etmektedir. Mesleğine, halkına ve ülkesine sahip çıkan onurlu mühendis, mimar ve şehir plancıları, TMMOB'yi tasfiye edecek, doğayı ve yaşam alanlarını sermayenin sınırsız yağmasına açacak olan bu sürece karşı direnme kararı alarak harekete geçmiştir. Özgürlük ve Dayanışma Partisi olarak, TMMOB'nin direnişine güç katmayı sadece bir dayanışma ilişkisi olarak değil, toplumsal bir sorumluluk olarak görüyor ve TMMOB'nin yanında mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz. Özgürlük ve Dayanışma Partisi, direnen onurlu mühendis, mimar, şehir plancıları ve TMMOB'nin yanındadır dedi.

YENİ BİR TASLAM DÜZENLEMEK
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği Zonguldak bileşenleri olarak bu ziyaret için Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin İl Teşkilatına teşekkür ediyoruz. Gerçekten Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği yasası ile ilgili yeni bir taslak düzenlemek ve bu anayasanın içine girmiş bulunmakta. Bu yasanın asıl amacı daha işlevsel TMMOB değil, daha etkisizleştirmeye yönelik, TMMOB daha pasa filize etmeye yönelik bir girişim. Bu amaçla Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve bileşenleri olarak hem merkezde hem de taşra teşkilatlarında bileşenler olarak bu yasal girişime karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Kentlerimizin, kıyılarımızın doğal yaşam alanlarımızın talan edilmesine yol açacak bu yasal girişimi engellemek için imza kampanyaları, çeşitli gösteriler, alan etkinlikleri düzenliyoruz diye konuştu.