AKP Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, 24 Kasım Öğretmen Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Çaturoğlu, Kalkınmanın temel taşı olan öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyor, kendilerine sonraki hayatlarında başarılar diliyorum dedi.
Açıklama şu şekilde:
Öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Onlar bize sadece okumayı yazmayı değil aynı zamanda hayatı da öğrettiler.
İnsanların hayatı doğumla başlayan bir yolculuktur.Bu yolculuğun ikinci ve en önemli durağı okuldur.Okul, öğrencilerin, ikinci ailesi, öğretmenleri ise ikinci anne ve babasıdır.Bu kutsal insanlar, övgüyü en çok hak edenlerdir.Öğretmenler sorumluluğu büyük ve bir o kadarda zorlu bir yolun yolcularıdır.Bu yolda her türlü fedakârlığa razı olurlar ve zorluklarına katlanarak gönüllerdeki yeri hak ederler. İnsanlığın yararına olan her şeyi öğretir ve öğütlerler.
Toplumların çağdaş bir medeniyet kurmaları yolunda sarf edilen çabada en büyük paya sahiptirler Aydınlığa giden yolda öğrencileri iyiye, doğruya ve güzele götüren ve bunun mücadelesini veren öğretmenlerdir Onlar yurdun umududurKuşkusuz, kutsal bir mesleğe sahip olan öğretmenler, gösterdikleri fedakârlık, sabır ve özveriyle öğrencilerine ilmin dışında kalp ve gönül zenginliği sunar.
Kalkınmanın temel taşı olan öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyor, kendilerine sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Aramızdan ebediyete intikal ederek ayrılan öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyor, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum.