24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle açıklama yapan AKP İlçe Başkanı Erol Şahin, Cumhuriyet tarihinde ilk defa milli eğitime ayrılan bütçenin diğer bakanlıkların bütçesinin önüne geçtiğini ifade etti.

Kdz. Ereğli AKP İlçe Başkanı Erol Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında tüm öğretmenleri kutlarken, hükümetin eğitim öğretime verdiği öneme değindi.
Şahin, "Öğretmenlerimize yılbaşında ödenen eğitime hazırlık ödeneği 2002 de 175 TL iken bu gün 540 TL ye çıkartılmıştır. Yine mesleğe yeni başlamış olan 9/1 bir öğretmen maaşı ek ders ücreti dâhil 635 TL iken bu gün 1700 TL dır. Meslekte kıdem almış bir öğretmenimiz ise branşına göre ek ders ücreti dahil 2000 TL nin üzerinde maaş almaktadır. Ancak tüm bunlar yinede öğretmenlerimizin hakkını vermekte yetersiz kalır" dedi.
AKP'nin, memur atamalarında öncelik hakkını öğretmenlere verdiğini ifade eden Kdz. Ereğli AKP İlçe Başkanı Erol Şahin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

TARİHİMİZE GÖZ ATMALIYIZ
"Öğretmenler her fırsattan istifade ederek halka koşmalı halk ile beraber olmalı ve halk öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutur bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır. (1927 İstanbul)" (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri Atatürk Araştırma Merkezi C. II 1997 s. 266)
Tarih yazan bir milletin evlatları olarak bu önemli günde öncelikle yazılı tarihimize göz atmak ve bunu aklımıza iyice yazmak zorundayız.  Göktürk ve Uygur alfabeleri ile başlayan yazılı tarihimiz 8. Yüzyıldan itibaren, İslamiyet'in kabul edilmesiyle birlikte Arap alfabesi ile devam etmiştir.Kurtuluş Savaşı'nı kazandıktan sonra, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i kuran ulu önder Atatürk, askeri ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda birçok yeniliği başlatmış ve yapılan yeniliklerden ilki de 1 Kasım 1928 tarihinde çıkarılan 1353 sayılı kanunla, Arap alfabesi yerine Latin alfabesinin kabulü olmuştur. Bu tarihten itibaren yeni harflerin öğrenilmesi ve okuryazar sayısının artırılması konusunda büyük bir seferberlik başlatılmış 24 Kasım 1928 tarihinde açılan, Millet Mektepleri'nde, herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir.

O'NUN YERİ BAŞKADIR
Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.
Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşam hazırlayan kimsedir. Hepimizin kalbinde ilk öğretmenimizin yeri başkadır. O öğretmenin adı unutulmaz, onu gördüğümüz anda duruşumuzu değiştirir ve okula başladığımız o ilk güne döneriz. Bizi biz yapan birçok taşı yerine ilk o yerleştirmiştir. Ana-babamızın yerini aldığı birçok anı vardır aklımızda. O hep güvendiğimiz olmuştur. Dürüsttür, yalanı ve saygısızlığı sevmez, sorumluluk ne demektir o öğretmiştir."

DERSLİK SAYILARI ARTTI
İlçede öğretmen açığının bulunmadığını belirten Kdz. Ereğli AKP İlçe Başkanı Erol Şahin, öğretmenlere diğer memurlardan daha fazla kaynak ayrıldığını belirtti.
Şahin, "Hükümetimizin eğitim öğretime verdiği önem milletimizce takdir edilmektedir. Memur atamalarında öncelik hakkı öğretmenlerimize verilmiştir. Her yıl on binlerce öğretmen ataması yapılmaktadır. İlçemizde öğretmen açığı bulunmamaktadır. Ders kitaplarımız ücretsiz dağıtılmakta derslik sayılarımız müthiş bir şekilde artmıştır.50 civarında yeni üniversite kurulmuştur. Tüm okullarımıza bilgisayar veya bilgisayar sınıfları konulmuştur. İnternete kavuşturulmuştur. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar göz önüne alındığında öğretmenlerimize kaynak olarak diğer memurlardan daha fazla kaynak ayrılmıştır.  Öğretmenlerimize yılbaşında ödenen eğitime hazırlık ödeneği 2002 de 175 TL iken bu gün 540 TL ye çıkartılmıştır. Yine mesleğe yeni başlamış olan 9/1 bir öğretmen maaşı ek ders ücreti dâhil 635 TL iken bu gün 1700 TL dır. Meslekte kıdem almış bir öğretmenimiz ise branşına göre ek ders ücreti dahil 2000 TL nin üzerinde maaş almaktadır. Ancak tüm bunlar yinede öğretmenlerimizin hakkını vermekte yetersiz kalır. Cumhuriyet tarihinde ilk defa milli eğitime ayrılan bütçe diğer bakanlıkların bütçesinin önüne geçmiştir. Tüm bu çalışmalar ve özlük hakları çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin hak ettiği standarda yaklaştırmak adına yapılmıştır. Öğretmenlerimizin, çocuklarımız için bundukları özverinin karşılığının parayla ölçülemeyeceğinin bilinci içindeyiz.
Aydınlık Türkiye için alınacak çok yol ve yapılacak çok iş olduğu bilinci ile Baş-öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'e saygılarımızı sunarken, ilk öğretmenimizden başlayarak tüm öğretmenlerimizin "Öğretmenler Günü"nü kutluyoruz" dedi.